Enköping förstärker forwardssidan

Bild: ESK

Ishockey: U-landslagsmeriterad forward klar för ESK

Enköping förstärker forwardssidan genom att värva in U-landslagsmeriterade Albin Olofsson. Han ansluter på pappret från Oskarshamn i SHL men i praktiken kommer han från nästintill en hel säsong som utlånad hos seriekollegan Hudiksvall.

Visst klingar efternamnet Olofsson bekant? Jomenvisst, Albin Olofssons pappa heter mycket riktigt Kent och var assisterande tränare i Enköping förra säsongen och har dessutom för länge sedan några säsonger i Enköping på sitt CV.

Albin och har Västerås IK som moderklubb. Han har spelat 25 U-landskamper (U16 och U17) men trots bara 19 år fyllda har han också två SHL-matcher, en allsvensk match och hela 41 hockeyettanmatcher på kontot.

SHL-matcherna spelade han ifjol med Oskarshamn, där han i övrigt tillhörde deras juniorverksamhet. Men när juniorsäsongen ställdes in på grund av pandemin gick flyttlasset till Hudiksvall där han var med och förde dem hela vägen till kvalserien till allsvenskan.

Kontraktet med ESK är nu hans första på seniornivå och är skrivet 1+1 år.

— Det här är en spännande ung och hungrig spelare med erfarenhet från allettan och playoffspel. En skridskostark forward med en avig spelstil och han gör ofta oväntade saker på isen, kommenterar Enköpings sportchef Alexander Edstein.

Albin Olofsson på Eliteprospects >>

ESK:s lagbygge säsongen 21/22 >>

Logga

Lämna ett svar