Enkel derbyseger!

Stor glädje efter derbyseger i herrfemman. Foto: Kent Lundqvist

Syrianska FF tog en ganska enkel och komfortabel derbyseger mot Enköpings IS i herrfemman på Korsängen (Uppdaterad).

– Vi hade en matchplan som vi och grabbarna trodde starkt på… vi går ut och visar med en gång att vi är numret starkare… vi spelade disciplinerat, rutinerat och undvek misstagen. Derbyn handlar sällan om vacker fotboll och liknande utan Igor handlade det om att kämpa och kriga till sig poängen. berättar SFF tränaren Mahmoud ”Salle” Salim

Vi vet sedan tidigare att han är en allkonstnär och en bra sådan på fotbollsplanen. Med stor briljans har vi sett Benjamin Dogan på samtliga positioner det går att spel genom åren, förutom målvakt. Nu var det dags och då mot sin gamla klubb och han fick ganska omgående bekänna färg då hemmalaget vaskade fram en tidig chans.

Dogan som målvakt! Foto: Kent Lundqvist

SFF som för dagen var gäster på Korsängen tog sedan ett ganska omedelbart grepp om matchen mot EIS då Hassan Abdi gör 0-1 med 13 minuter spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle inte dröja länge förrän bollen låg i nät bakom hemmalagets målvakt – Viktor Edin igen, 0-2 kommer med 22 minuter spelat av matchen och det är Erik Valencia som hittar rätt efter ett bra förarbete av Semir Kukic och Zuheib Bashir. Det skulle komma mer innan halvtidsvilan, det är Ali Fares som på frispark stänger matchen då han krutar in 0-3 bakom Edin.

– Vi fick en olycklig start på matchen och tyvärr smög det sig då in en ängslig känsla och vi blev mer rädda för att förlora matchen än vad vi ville vinna den. Alla tre målen kan jag tycka är på våra misstag, tyvärr, menar EIS tränaren Thomas Thuuri.

Foto: Kent Lundqvist

EIS var inte alls ofarliga på något sätt, men kom som vanligt i farliga omställningar. Det gav dock ingen utdelning i den här matchen, en stolpträff var det närmaste hemmalaget var att måla.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla två mål till i matchen innan slutsignalen. Första är det spelande tränaren Alexander Alan som nästintill direkt kommer från avbytarbänken och serverar Marcus Ahosson ett läge som renderar i 0-4.

Foto: Kent Lundqvist

Matchens lirare var Zuheib som innan slutsignalen visar sin spelskicklighet när han för tredje gången under kvällen spelar fram till ett mål, den här gången är det Alaa Kalash som fastställer slutresultatet till 0-5.

Foto: Kent Lundqvist

– I andra halvlek så spelar vi av matchen genom att ligga rätt och försöka hålla bollen inom laget för att trötta ut dem, avslutar ”Salle”

– Vi tappar tyvärr konceptet i matchen efter den trista inledningen och lägger alldeles för mycket energi på fel saker och det är trist när det skall vara ett kul derby, summerar Thuuri som gratulerar SFF till en rättvis seger.

Tack vare segern går nu SFF upp på en delad andraplats i serien, en poäng bakom serieledande Skuttunge SK.

Enköpings IS – Syrianska FF 0-5 (0-3)

Målskyttar SFF: 0-1Hassan Abdi, 0-2 Erik Valencia, 0-3 Ali Fares, 0-4 Marcus Ahosson, 0-5 Alaa Kalash.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar