En svajig säsong är över & summeras!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF säkrade nytt kontrakt i damernas div.1, men vägen dit var inte direkt spikrak.

Röken har lagt sig efter en minst sagt het säsong för damerna i EHF och vi summerar.

– ”Som sagt” nu har röken lagt sig. Det har varit en riktigt tung säsong rent mentalt där det mesta som kan gå fel gjorde det i början, konstaterar tränare Ken Hornö som berättar om vägen till tävlingssäsongen:

– Inför säsongen så var det flera spelare som meddelade att dem slutar p.g.a. olika anledningar, så som flytt till annan ort, spel i högre division men även dem som slutade helt. Tycker ändå att vi lyckades med en del intressanta nyförvärv som passade in på de platser som var tomma. Tyvärr så blev det avhopp på flera av nyförvärven, även här p.g.a. studier på annan ort och så råkade vi ut för en hel del skador under försäsongen. Förutom dem tre som redan var skadade inför säsongen så drog vi på oss ytterligare två skador plus en långtidssjukdom och det var innan säsongen börjat.

Som ett resultat av det fick EHF en skrynklig och trist höst i tävlingsspelet.

Foto: Kent Lundqvist

– Under hela hösten hade vi stora problem i både anfallsspelet och försvaret och åkte på några ganska rejäla förluster, vilket skulle hänga i ganska länge då självförtroendet inte var på topp. Vi mäktade endast med att ta 4 poäng (två vinster) under hösten och låg nästsist när serien vände. Här någonstans började flera spelare komma tillbaka i träning och några som hade spelat både skadade och lite småsjuka började friskna till vilket märktes på träningarna, berättar Ken som tar oss vidare till den dramatiska våren:

Foto: Kent Lundqvist

– Efter en minst sagt olycklig inledning på vårsäsongen med stor förlust mot Tyresö så kom vändningen. Vi blev mera bestämda och framförallt höjde vi nivån bakåt, problemet nu var att vi hade alla topplagen på rad vilket var en riktigt tuff uppgift då vårat självförtroende var rejält sargat efter höstens spel. Den mentala styrkan och viljan hos tjejerna imponerade stort på mig under resten av säsongen och vilken vändning, det krävs en hel del av varje individ i laget för att klara att genomföra det mitt i en säsong. Under de 5 sista omgångarna vinner vi 4 av dessa matcher där flera av dom var måste matcher. Vi tar 12 poäng under våren och ser till att vi får chansen att kvala oss kvar.

Kvalspelet blev en rysare.

Foto: Kent Lundqvist

– Nu skulle det spelas ett förkval med motstånd från norra div.2, men där tackade alla nej till den möjligheten. Så för våran del blev det ett långt uppehåll för att sedan kliva in i själva kvalomgången som blev NKIK. Dem överraskade oss ganska rejält med sitt snabba spel och bra skytte, förlust i första matchen och nu var vi tillbaka i måste matcher. Två matcher var tvungna att vinnas vilket vi lyckades med. Div.1 äventyret lever vidare, konstaterar en lättad Ken.

Hur skulle du vilja sammanfatta säsongen och hur ser det ut för den kommande säsongen som inte är långt borta?

– Sammanfattning, så har det här varit en av dem svåraste och mentalt jobbigaste säsonger i min tränarkarriär, samtidigt väldigt lärorik och förhoppningsvis kommer man både lite visare och starkare ur en sån här säsong. Nu tar vi nya tag och har redan nu påbörjat planeringen för kommande säsong. Där vi på ledarsidan för hela seniorsidan (AF, DJ, U-lag, A-lag) är nästan helt på det klara med hur det kommer att se ut, endast någon plats kvar att lösa.

Ansvariga för:
A-Flickor           Johan Skoglund
J och U-laget   Tomas Maurd
A-Laget             Ken Hornö

– Vi har även i år en del avhopp men har också klart med en del nyförvärv och ett par stycken unga lovande spelare från egna leden på väg in i A-truppen, avslutar Ken.

Lämna ett svar