En svag första halvlek fällde HFF!

Foto: Anders Löfgren

Håbo FF stod inte alls att känna igen när man träningsspelade hemma mot div.2 laget Karlbergs BK.

– Jag trodde på en bra match idag då känslan inför var att vi är på gång, men så blev det tyvärr inte, säger tränare Eric Rode Olsen.

Det kan man lugnt säga då HFF redan från start agerade sömnigt och passivt i hela spelet på banan. Det gav gästande KBK ett stort spelövertag under den första kvarten. Det skulle också kosta ett baklängesmål då man tappar bort Edvin Monemi centralt i egen box och han kan enkelt rulla in 0-1 bakom en chanslös och utlämnad Emil Ravfalk i HFF målet.

Det kunde varit mer då samme Monemi är igenom på samma sätt minuten senare, men denna gång är det Ravfalk som går segrande ur striden. HFF har inget – absolut inget som kan kallas för heta chanser i den första halvleken. Det som var närmast var en riktigt dålig hemåt pass som Roni Tanrikulu sånär hann först på, det var en av några nästan chanser i halvleken.

Istället var det KBK som vaskade fram dem hetare chanserna mot ett passivt HFF förvar som gav bort ytor för gästerna att jobba med, artigt men lika dåligt. Med knappa halvtimmen spelad så var det nära för KBK två gånger om, Adam Westin har ett friläge och träffar insidan av stolpen och Alenga Masimango ett friläge som Ravfalk räddar.

Alenga Masimango skulle dock få revansch! Innan halvleken är slut kan han efter bra förarbete av den före detta HFF spelaren Moonga Simba göra 0-2.

– Det här kan vara den sämsta halvlek vi spelat under den tid jag verkat i klubben, dundrar Eric efter 45 minuter spelat. Hemmalaget fick också sina fiskar varma i halvtidsvilan då Eric tydligt och klart responderad över lagets prestation och insats under de första 45 minuterna.

HFF ställer om laget en smula inför den andra halvleken och får bättre ordning på spelet och laget. Det ger ingen direkt effekt då KBK ganska omgående gör 0-3, på en bra slagen hörna nickar Alexandros Kousis in bollen bakom inbytte Alex Heiskanen i HFF målet.

HFF svarar dock omgående med att reducera till 1-3 efter att Tanrikulu presterat på högerkanten och hittat in med ett bra inspel till en framstörtande Danilo Al-Saed som trycker in bollen bakom en chanslös Dino Skaljic i KBK målet.

Den andra halvleken blir i övrigt ganska händelsefattig och det blir mer kamp och mittfältsgegga. Då och då dyker det upp en och annan nästan chans, men inget som blir riktigt farligt förrän i den 90:e minuten. Då flyttar HFF fram i sina positioner och det gav tillslut utdelning, där Anton Sjögren tillskrivs ett 2-3 mål efter en tilltrasslad situation framför mål.

– Vi skall vara nöjda med det här resultatet, det kunde varit 0-5 redan efter den första halvleken. Vi höjer oss i den andra halvleken, men det är långt ifrån vad jag ville se med 14 dagar kvar till premiären. Nu har vi en match till att hitta rätt inför den premiären och den måste vi ta vara på, avslutar en besviken Eric.

Håbo FF – Karlbergs BK 2-3 (0-2)

Målen: 0-1 (7) Edvin Monemi, 0-2 (41) Alenga Masimango, 0-3 (50) Alexandros Kousis, 1-3 (54) Danilo Al-Saed, 2-3 (90) Anton Sjögren.

Spelarbetyg HFF:

 

Lämna ett svar