”En stark insats som har mycket att bygga vidare på”

Foto: Kent Lundqvist

SM F17: Enköpings SK gjorde en bra hemmamatch mot IK Brage i SM-spelet.

Matchen börjar i ett högt tempo där bägge lagen smäller på och stressar varandra bra. De är bägge disciplinerade och rörliga och vill verkligen få övertaget på den andra.

Gästerna är marginellt bättre. Brage tar också ledningen i 37:e minuten då Jennifer Stenqvist rinner igenom och överlistar Agnes Vilén i ESK målet. Annars är Brages farligaste chanser en frispark och ett distansskott i ribban.

ESK borde ha tagit ledningen i 32:a matchminuten då Klara Friberg är igenom, men avslutet går över. I övrigt så kommer hemmalaget till en del andra bra avslut, men 0-1 står sig in i halvtidsvilan.

ESK tar hand om spel och boll bättre i andra halvlek. Detta tack vare att hemmalaget vinner mer närkamper och rörligheten är riktigt bra. Dock missar man lite enkla passningar ibland vilket drar ned tempot en smula, men nu är man bättre än Brage.

I 48:e minuten borde ESK kvitterat! Klara Friberg träffar kryssribban med ett bra avslut. ESK hotar mer än Brage i detta skede av matchen. Mitt i ESK pressen hittar Brage ut med en boll på kanten som sen spelas in i mitten där gästernas Tyra Avebom är först på boll och gör 0-2.

Trots detta fortsätter ESK att försöka och tro på det. Men tyvärr blir det inga mål denna gång trots flera fina lägen. Om ESK skall kunna hitta vinster i dessa jämna matchen behöver laget bli effektivare, men en stark insats som har mycket att bygga vidare på.

Enköpings SK – IK Brage 0-2 (4-0)

Målen, 0-1 (37) Jennifer Stenqvist, 0-2 (69) Tyra Avebom.

Övriga resultat & tabell >>>

Logga

Lämna ett svar