”En spännande uppgift på många sätt”

Bild: Adam Troy

Innebandy: Enköpingssonen Theodor Jonsson är klar för flytt till Schweiz där han skall managera Alligator Malans i U21 och landets högstaliga – NLA.

Theodor som är fostrad i Enköpings IBK flyttar i månadsskiftet maj/juni för att ge sig ut på ett riktigt äventyr som tränare & coach.

– Ett nytt kapitel i livet ska påbörjas. Det kommer bli en spännande uppgift på många olika sätt. En tuff utmaning med tex nytt land, nytt språk, ny kultur mm. Så jag släpper all form av trygghet runt om som jag vet kommer vara jätte utvecklande för mig själv. Det kommer vara en bättre version av Theodor efter dessa 3år i Alligator Familjen, säger Theodor.

Det blir inget lätt uppdrag som han nu ställs inför, men uppdraget i nya klubben ser onekligen spännande ut.

– Jag kommer kliva in i Herrarnas högsta serie NLA och U21 A. Alligator är en toppförening i Schweiz och som alltid slås om dom ädlaste medaljerna.

Magkänslan fällde avgörandet när beslutet skulle tas.

– Jag har vart och besökt klubben och redan från att jag landa i Zürich så hade jag en väldigt bra känsla i magen och det var den känslan som jag tillslut skulle gå efter.

Den nya klubben var pålästa och var på det klara med vad de ville ha och önskade.

– Alligator sökte någon tränare med spetts egenskaper som kan göra att båda lagen tar nästa steg som krävs tillsammans med resten av staberna. Dom har gjort sin scout på mig och tycker jag va rätt namn för uppgiften och har ett stort förtroende för mig vilket hedrar mig.

Herrverksamheten är redan med i toppen, men det finns mer att göra.

– Med herrarna i NLA så kommer jag in till en redan etablerad toppförening där vi ska ta nästa steg för att nå nya nivåer. Där kommer vi hela tiden fortsätta slåss om pokalerna.

Fostra och utveckla framtida toppspelare ligger också med i arbetsbeskrivningen.

– U21 A kommer vi jobba väldigt målmedvetet och fortsätta utveckla juniorspelare till NLA. Där har vi ett gäng ambitiösa spelare som har väldigt höga målsättningar med sin karriär, vilket kräver ett stort ansvar från min sida att uppfylla deras kravställning precis som jag kommer ha på truppen.

Hur känns det nu att lämna din klubb i Uppsala?

– Kärleken och respekten till Storvreta kommer aldrig försvinna. Gillar föreningen oerhört mycket och har en stor kärlek till alla personer runt om. Sist men inte minst alla spelare man jobbat med, till dem var det allra tyngst att meddela mitt avsked. Jobbat tight och mycket ihop. Man har träffat spelarna mer en sin egen familj under säsongerna så det blir speciella band som inte blir ens normala vardag, kommer sakna dom något så oerhört, avslutar Theodor.

 

Lämna ett svar