En spännande säsong kan börja för ESK!

ESK Anno 2020. Foto: Kent Lundqvist

Det blir en spännande och oviss tävlingssäsong som drar igång för ESK på söndag.

– Äntligen drar det igång, säger en matchsugen ESK-tränare Mikael Lindqvist. Det har såklart varit en jobbig försäsong, men killarna har visat en riktigt bra moral och svarat upp och visat mognad i alla processer.

ESK-tränaren – Mikael Lindqvist. Foto: Kent Lundqvist

ESK med nya tränare och nytt lag inför en ny säsong har precis som många andra inte fått testa av materialet och truppen.

– Det är såklart inte optimalt, men det har varit till hjälp att vi är nya på jobbet som tränare. Det har påverkat gruppen och truppen positivt, alla vill verkligen visa att de skall spela och hur bra de utvecklas genom hård träning. Vi har en stor trupp i år så det är inget som är givet gällande startelvan.

ESK har äntligen fått till en trupp som ger den efterlängtade effekten av konkurrens både på träning och kommande matcher.

– Ja, det är många om det när vi skall ta ut en startelva och spelare till bänken. Det kommer ändå bli kvalificerade spelare som får stå över matcher. Det ser bra ut på träning där spelarna ”som sagt” vill visa sig från sin bästa sida och det i sig skapar ju tävlingsmomentet vi saknar i träningsmatchandet. Just en bra bänk kommer att ge oss många poäng denna säsong.

Inför säsongen så är det uppåt i ESK som har höga förväntningar på kommande säsong, men är ganska lågmälda med att uttala något om målsättning gällande placering i tabellen.

– Man kan säga, vi har ett så bra lag och lagen i serien får vara mycket bra om de skall ta tre poäng av oss. Vi är förberedda på en tuff säsong, men vet att vi förfogar över en trupp som har mycket höga förväntningar på sig själva och laget vad det gäller att prestera.

ESK är på förhand med i snacket om en topplacering bakom favoriterna Karlbergs BK och FC Stockholm Internazionale. Men det är många parametrar som gör säsongen både oviss och spännande.

– Ja det är många som på förhand snackar om KBK, FC och även våra premiärmotståndare Enskede IK. Jag tror det kommer finnas fler lag än dessa som kan göra upp om det, blir ett riktigt getingbo. Vi själva är ett av de lag som absolut kan vara med där uppe och vara ett lag som absolut stör de uttalade toppkandidaterna, avslutar ESK-tränaren.

Fakta ESK:

S2019: 11:a i division 2 norra Svealand.
Tränare:
Mikael Lindqvist & Haris Smajic.
Lagkapten: Micael Tuhkanen

Lagkapten – Micael Tuhkanen. Foto: Kent Lundqvist

Spelarförluster:
Hugo Rödlund, Kevin Lowe, Dennis Trevor Botchey, Leonrad Levenhagen, Philip Oldin, Kevin Custovic, Oskar Nilsson, Adrian Alan, Joakim Pettersson,  Derman Dölek.

Utlånade: Willy Wickman, Jawad Mohammedi, Gabriel Westergren till Heby.

Nya spelare:
Micael Thukanen FBK, Ara Ekizean Armeniska FF United FK, Danilo Al-Saed Håbo FF, Emeh Izuckukwu Fanna BK, Emil Pettersson Sala FF, Geraud Hassane Djotodia Egen produkt, Haris Bajramovic Fanna BK, Ibat Younis Sandvikens IF, Johannes Andersson Fanna BK, Joel Berrnadsson IK Sirius, Markus Lindholm Sala FF, Jonathan Häll Västerås SK, Viktor Steen Västerås SK (Lån).

Premiär: 14/6-20 kl.14:00 mot Enskede IK på Enavallen.

Lämna ett svar