En skrällseger är önskvärd.

Foto: Kent Lundqvist

AllEttan: Tre omgångar återstår av AllEttan för ESK som jagar en Play-Off plats och i helgen väntar två tuffa hemmamatcher.

Som vi redan skrivit så är det hårt om platserna som berättigar en plats i slutspelet och även om de två platserna som betyder Play-off. ESK är inför det tre sista omgångarna på en 9:e plats med 15 poäng och jagar Kalix på 7:e plats med 20 poäng (1 match kvar att spela) och Borlänge HF på en 8:e plats med 17 poäng.

I helgen väntar två tuffa hemmamatcher med start idag mot tabellettan Boden och här kommer det att krävas mycket och lite till för att vinna eller ta poäng.

– Två tuffa men roliga utmaningar. Ser vi till tabelläget så behöver vi ta poäng för att hänga på de sista Play-off platserna. Allt fokus ligger på att först ta oss an Boden. Det är ett skickligt lag som har varit effektiva så här långt, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Senast lagen drabbade samman så tappade ESK matchen i mellanakten, men idag hoppas man på att hålla ihop det över 60 minuter.

– Vi behöver bygga vidare från förra helgen där jag tycker att vi gör jobbet defensivt riktigt bra. Kan vi göra det och samtidigt ta vara på chanserna vi får offensivt så har vi en bra chans att ta 3p. Söndagen mot Östersund blir ett liknande scenario men som sagt, en match i taget är vårt mindset, avslutar ESK-tränaren.

Fakta inför de sista omgångarna:

ESK: 15 poäng har tre matcher kvar att spela. Tabellettan Boden (H), Tabellfyran Östersund (H), Borlänge (B).
Kalix: 20 poäng har en match kvar att spela. Tabellettan Boden (H).
Borlänge: 17 poäng har tre matcher kvar att spela. Piteå (H), Teg (H), ESK (H).

Senaste mötet:
Bodens HF – ESK Hockey 6-3 (0-1,5-1,1-1)

Match: ESK Hockey vs Bodens HF 16:00 i Bahcohallen.
Se matchen här >>>

 

Lämna ett svar