En promenad i skogen för Loket!

Loket hade inga större problem att säkra tre poäng mot BBK. Foto: Kent Lundqvist.

Lokomotiv Grillby IK hade inga som helst problem att säkra tre poäng hemma mot Björklinge BK i herrtreans 14:e omgåmg.

Jag sa innan matchen att vi skulle vinna med minst fem och det är stor skillnad på lagen. Framförallt då de saknade sina två bästa skyttar, berättar tränare Anders Iggström.

Det startade förvisso en smula sömnigt och gästande BBK kunde göra både 0-1 redan efter 36 sekunder spelat av matchen och 0-2 efter knappa fyra minuter och mycket svaga insatser av hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Loket skulle sedan lyfta sig i spelet och i insatsen, men det var inte mycket. Spelet gick låååångsamt, men var tillräckligt bra för att gästande BBK skulle få problem resterande av perioden. På knappa sex minuter så vänder Loket på matchen med 4 gjorda mål på knappa sex minuter genom Rickar Posta, Martin Johansson, Jonas Davidsson och unge Emil Ramström.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden var slut så kan dock gästerna reducera till 3-4 genom Isak Ekström efter en riktig bjudning av hemmalaget. 4-3 till Loket efter den första perioden känns både rättvist och orättvist då Emil Ekström i hemma buren svarade för en räcka friläges räddningar på kontringar.

Foto: Kent Lundqvist

– Saloondörrarna stod på vid gavel i inledningen. Först släpper vi in två mål på tre minuter och BBK har dessutom friläge, två mot noll, för trean, men avslutet går utanför. Det är inte förrän efter 5-6 minuter spelat som vi kommer igång ordentligt och efter halva första så smäller vi in fyra mål på mindre än sex minuter, berättar Anders.

Inför matchen sade tränare Anders Iggström: – Tobias Metzner snittar 3 poäng per match, står det och väger så kan han mycket väl vara skillnaden. Metzner har varit borta en månad och gjorde sin första match och i ärlighetens namn så var han inte speciellt bra, men har man det så har man det. Han kliver som Iggström önskat in i handlingen i mellanakten och ser själv till att det är 7-3 efter två spelade perioder med 3 mål (4 totalt i matchen).

Foto: Kent Lundqvist

Andra perioden snäpper vi upp oss en hel del även fast vi fortfarande släpper till lite för farliga lägen för Björklinge. Emil har dock vaknat till ordentligt och tar allt som Björklinge levererar.Den här ledningen borde vi haft efter första i mitt tycke., konstaterar Anders.

I den tredje och sista perioden så kör Loket matchen tidigt med att Jakob Fertig trycker in 8-3 och Kalle Nissén 9-3 i spel fem mot fyra. Perioden springer Loket hem med 5-1 och vinner tre lätta poäng.

Foto: Kent Lundqvist

Sista perioden blir i stort sett en transportsträcka till vinsten. Björklinge kom upp på kontringar som var deras enda vapen denna match. Med lite flyt så hade de kunnat göra ett par mål till. Emil stod för en hel del fina räddningar, framför allt i andra perioden, och stolparna hjälpte till två gånger om i tredje. Möter vi topplagen så har vi inte råd med att släppa lägen som vi gjorde idag, menar Anders.

Vad tar ni med er från den här matchen?

Vi får tillbaka Metzner som inte riktigt var vän med klubba och boll idag, men ändå gör fyra mål och två assist. Det verkar inte finnas gränser där. Rikard Posta valde vi till lagets spelare som är otroligt jobbig att möta för motståndarna med sin löpstyrka och vinnarmentalitet. Thomas Kock kommer in efter halva matchen och krigar på starkt. Han täcker bort flest skott i laget och visar även att gymmet har gjort nytta vid närkamperna, berättar Anders som summerar:

Vi har totalt åtta målskyttar fördelat på tolv spelare. Skönt att se bollen studsa ribba in istället för ribba ut som förra matchen. Slipper vi sjukdomar så ska vi kunna färga ett ännu starkare lag nästa helg borta mot Roslagsalliansen och det kan behövas.

Lokomotiv Grillby IBK – Björklinge BK U 12-4 (3-1,3-0,5-1)

Skott: 39-22 (15-7,12-9,12-6)

Målskyttar LGIBK: Tobias Metzner 4, Kalle Nissén 2, Martin Johansson, Jonas Davidsson, Rikard Posta, Jakob Fertig, Johan Alveús, Emil Ramström


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar