En på förhand övermäktig uppgift väntar EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings handbollsdamer spelar ikväll borta mot topplaget Kungsängens SK i 13:e omgången av damettan.

EHF som fortsatt jagar första segern i damettan ställs ikväll mot nykomlingen och tillika den stora överraskningen i serien – KSK. Det kommer såklart bli en på förhand övermäktig uppgift för EHF och man ställs också mot sin före detta tränaren Ken Hornö som är tillbaka i sin moderklubb

– Japp tillbaka där det en gång började. Känns lite konstigt för egen del att möta sitt gamla lag efter så kort tid, blandade känslor. Det har sett väldigt bra ut på träningarna som jag har hunnit vara med på, så jag tror på hemmavinst, berättar Ken.

– Det ska bli kul att att möta ett av seriens topplag, där jag hoppas på en bra och spännande match med högt tempo och kämparglöd. Det viktiga i kvällens match är att vi kan kliva av planen och vara nöjda med vår insats oavsett resultatet, menar EHF-tränaren Marlene Lindström

Vad vill du se i spelet?

– Spelmässigt hoppas jag att vi får till samarbetet i försvaret. Vi är medvetna om deras styrka med snabba omställningar så det blir stort fokus på hemspringet idag. Framåt kommer vi ofta till många bra lägen, så det är skärpan i avsluten som är viktig att få till! Idag är Elin Larsson åter i truppen, medans Hanna Odeheim saknas. Förövrigt är det samma lag som i senaste matchen, avslutar EHF-tränaren.

 

Sagt om motståndet:
Är som sagt serieöverraskningen med en andra plats i serien som nykomling. Spelar klassisk KSK handboll med ett snålt spel, släpper in väldigt lite mål och är sylvassa i sitt kontringsspel med.

Senaste mötet med KSK:

18-26 (7-10)
Läs mer om den matchen >>>

Ändringar i laget:

Läs ovan.

Matchfakta:
KSK vs Enköpings HF, 13:e omg, division 1 dam.
Kl.19.00 i Ekhammarshallen.

Se matchen live här >>>

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar