En fantastisk säsong är över för Madelene Sagström!

Foto: Privat

Som rookie på LPGA Touren med en slutlig 75:e plats på världsrankingen och en hel hög med framskjutna placeringar och spel i Solheim Cup kan Madelene Sagström summera säsongen med glädje.

Efter en trevandande inledning med lite småskador och missade finalspel så lossnade det för Madelene! På den 4:e deltävlingen på LPGA Touren kom genombrottet då hon gick vidare till finalspel i –  Kia Classic på Aviara Golf Club i Carlsbad, California.

Foto: Privat

Efter det så började spelet och resultaten rulla på plast för Madelene. Hon är med och har toppkänning i många av dem totalt 24 tävlingar som Madelene ställer upp i och som bäst blir det en tredjeplats i Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship.

– Jag har haft en jättebra och rolig säsong som varit över förväntan, berättar Madelene.

Vilka har varit höjdpunkterna på säsongen?

– Solheim Cup är den största, det har ju varit min flickdröm som golfare. Att jag klarade kortet för LPGA även nästa säsong är en annan såklart. Asien touren var en annan och tourfinalen, säger Madelene.

Foto: Privat

Vad har det varit det bästa med spelet?

– Det är små saker i spelet, men det bästa är att jag får hålla på med det jag älskar – spela golf på den allra högsta nivån. Under hela året så har det varit lite upp och ner som det kanske skall vara en första säsong, men jag har lärt mig otroligt mycket under den första säsongen, konstaterar Madelene.

Vad händer nu?

– Jag har ledigt nu ett par veckor och har min mamma på besök, vi har det mysigt ihop och gör saker som jag annars inte hinner med. Sedan skall jag ta tag i träningen igen fram till jul då familjen kommer över till USA och firar med oss. Efter det så blir det att börja jobbet med nästa säsong, avslutar en nöjd och glad Madelene.

Foto: Kent Lundqvist

Fakta:

Madelene Sagström har i år spelat 24 tävlingar. Hon har klarat 15 kval. På dessa 24 starter har det blivit fyra topp-10-placeringar. Som bäst har Madelene en tredje plats i Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship. Hon har i år en snittscore om 71,47 på 75 ronder.

Hon har i år som bästa score på en rond noterat 65 slag (-6) i ShopRite LPGA Classic Presented by Acer på Stockton Seaview Hotel and Golf Club, Bay Course. Bästa totalscoren kom i Sime Darby LPGA Malaysia med -11 (66-66-73-68). 35 av årets 75 ronder har varit under par. Vid 20 tillfällen har det noterats scorer på under 70 slag. Madelene Sagström avslutade därmed en mycket bra säsong som rookie på LPGA och är numera Sverigetvåa på världsrankingen efter Anna Nordqvist.

Inspelade pengar 2017: 412 574 USD (3 363 262 kr).
Världsranking: 75

 

Lämna ett svar