”En dålig första halvlek och en bättre andra”

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: ESK svajade i sin prestation borta mot Västansfors IF FK.

ESK börjar matchen bra och har en hörna i stolpen efter en minut och ett friläge efter ett par minuter. Tyvärr tappar ESK initiativet i matchen och Västanfors tar över mer och mer

– Stundtals hade vi väldigt svårt att få till något ordnat spel och det blev för många tappade bollar och misslyckade passningar, berättar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Västanfors skapade inte så farliga chanser, men ESK blev straffade efter ett misslyckat uppspel och hemmalagets Lotta Nurmilehto gör 1-0 med knappa halvtimmen spelad.

I andra halvlek spelar ESK upp sig, men tyvärr gör Västanfors Emilia Norin 2-0 efter knappt 10 minuter.

– Målet kom väldigt olyckligt eftersom vi var på gång. Vi kämpar vidare på ett bra sätt och reducerar till 1-2 efter en högerhörna genom ett distinkt skott av Josefin Sundström.

Tyvärr gör hemmalaget 3-1 ganska omgående genom Nurmilehto och trots att ESK skapar ytterligare ett par bra chanser, bland annat en frispark i ribban, så står sig 3-1 matchen ut.

– Totalt sett en dålig första halvlek och en bättre andra. Plus till Alice Lindberg från damjuniorerna som gjorde sin första match från start och spelade ytterback på ett bra sätt. Även kul med Josefin Sundström, som efter långt skadeuppehåll, gör ett bra inhopp och förutom målet skapade ytterligare chanser, avslutar ESK-tränaren.

Västanfors IF FK – Enköpings SK 3-1 (0-0)

Målen, 1-0 (29) Lotta Nurmilehto, 2-0 (52) Emilia Norin, 2-1 (75) Josefin Sundström, 3-1 (77) Lotta Nurmilehto.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar