En bra halvlek räckte inte!

Alice Askebro 8 mål på Tyresö. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings handbollsdamer är med en fot i div.2 efter att ha förlorat borta mot Tyresö i Damettan.

– Ja tyvärr så kontrade de in för många bollar i första och vi satte inte tillräckligt många av de chanser som vi skapade, menar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Tyresö startar matchen bäst och gör 4-1 på EHF som sedan vaknar till och gör två snabba mål fram till 4-3. EHF är bra med i matchen fram till det är knappa 14 minuter spelat och 8-6. Då gör hemmalaget ett litet ryck fram till 11-6 innan EHF gör nästa mål. Den ledningen utökas tyvärr innan halvtidsvilan till 7 bollar.

Det skulle bli bättre i den andra halvleken som blev målrik och med dryga kvarten spelad är EHF bara under med två bollar 20-22 och ar häng i matchen. Då kommer ett nytt miniryck som EHF aldrig hämtar sig ifrån och Tyresö har sedan fem bollars ledning mest hela tiden. I slutskedet när EHF chansar för att försöka nå ikapp så kan Tyresö stänga ned matchen och vinner tillslut med i överkant 7 bollar.

– Som helhet jobbade vi bra bakåt, men fick bättre träff på dem i andra halvlek, samt att vi började sätta fler av de chanser som vi skapade. Bra försvarsspel i hela matchen och en helgjuten laginsats där ingen stack ut från mängden. Många målgörare och en bra och positiv inställning, summerar Söderlund.

Tyresö – Enköpings HF 35-28 (17-10)

Målgörare EHF: Alice Askebro 9, Therese Lundström 6, Kajsa Pihl 5, Vendela Tapper 4, Sandra Åkerman, Hannah Odeheim, Elin Berggren, Matilda Sköld.

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar