En bra halvlek räckte inte för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Trots ledning i halvtid fick Enköpings SK ge sig borta i träningsmatchen mot Gamla Upsala SK. Slutresultatet skrevs 3-1 (0-1) på Lötens IP där hemmalaget vände under andra halvlek.

– Man kan väl säga att lagen hade varsin halvlek. I första var vi mycket bättre än GUSK, säger ESK:s tränare Martin Andersson.

ESK tog också ledningen efter cirka halvtimmen spelad.

– Målet föregås av ett bra anfall där Adrian Alan var siste man på bollen.

Andersson var mycket nöjd med vad hans mannar uträttade under första halvlek.

– VI kom åt GUSK mitt i banan och hade helt klart initiativet. En ganska behaglig match, så långt.

Det blev lite av ombytta roller efter pausvilan och GUSK tog tidigt ett grepp om händelserna.

– Vi hade förutbestämda byten, så också GUSK. Matchbilden ändrades och vi fick problem. Det blev 1-1 tidigt och vi var inte på plats i försvars-och anfallsspelet. Tycker vi sedan kommer in i spelet igen även om GUSK stod för bollinnehavet och var snabba i omställningsspelet, säger Andersson.

Hemmalaget avgjorde sedan med två raka mål under sista kvarten. ESK letade reducering men fick inte till det offensivt.

– Nej, lite småsituationer bara. Inga heta bud på ytterligare mål.

Glädjande var att anfallaren Jonatan Ålin spelade hela andra halvlek och Pontus Lundén gick in som mittback sista 20 minuterna. Båda har stått på den digra skadelistan men närmar sig nu spel fullt ut.

– Men som jag sagt tidigare, vi måste skynda långsamt då säsongen är lång. I den här matchen tycker jag Alexander Persson-Njie och Alireza Hosainy förtjänar extra plus, säger ESK-tränaren.

Två amerikaner gjorde provspel för ESK. Brett Lietzke(mittback) och Tristan Corras (yttermittfältare), båda 26 år, gjorde positiva intryck på tränare Andersson.

– Finns kvalitéer i båda även om de var lite slitna efter tredje matchen på en vecka. Brett spelade stabilt och hade bra kommunikation med backlinjen. Tristan visade prov på speed och klokhet med bollen i kombination med arbetsvillighet.

GUSK – Enköpings SK 3-1 (0-1)

Målskytt ESK: Adrian Alan.

 

Lämna ett svar