En bra dag på Gotland!

Spelare i första kvalet på Gotland: Oskar Proos, Peter Karlsson, Johan Henriksson, Samuel Åhlin, Simon Linder, Tobias Stråhle , Albin Luthman, Simon Axelsson, Birk Westerlund, Elias Granath, Oliver Löfgren, Liam Wartel. Foto: ERK

Enköpings rugbyherrar stod för en bra insats på Gotland och skaffade sig ett bra utgångsläge att ta sig vidare till SM veckan i 7-manna spelet.

1:a matchen mot Södertälje.
ERK inledde lite ringrostigt men spelade upp sig ju längre matchen gick. En godkänd första match mot SM-finallaget 2017 Södertälje för det unga ERK 😊 24-0 till Södertälje var en bra inledning på säsongen och nästa match hoppas vi på att ERK nu är uppvärmda och är positiva inför andra matchen.

– Första matchen av dagen så det yngre spelarna var nog nervösa de första minutrarna. Kanske även lite respekt för Södertälje. Ganska fort märkte vi att de inte var så mycket att oroa sig för. försvaret fungerade bra och anfallet va okej men inte det bäste. Vi gjorde en hel godkänd match då vi fick den svåraste matchen som första match, berättar Jim Wetterström.

I Andra matchen har ERKs unga lag börjat få ordning på spelet och gav aldrig Visby nån chans. Visby är ganska nya och kämpade väl men ERK var för duktiga för att släppa in Visby i matchen
ERK – Visby 44-5

– Match två mot Visby var en mycket bättre match och där använde vi all spelarna fullt ut. Visby hade inte lika många små snabba spelar som Södertälje. Vi kunde då utnyttja våra små snabb och även stora starka spelare. Det var mycket mer avslappnat och organiserat samt de unga grabbarna visade framfötterna ordentligt, berömmer Jim.

Tredje matchen mot Sandviken. Nu börjar ERKs unga lag bli varma i kläderna och det var ” spel mot ett mål” och Sandviken gavs aldrig chansen i matchen. Lagdelarna börjar finna varandra och spelet börjar fungera väloljat. Kul att se ungtupparna tar för sig, tacklar och glädjen i att spela matcher igen verkar ha infunnit sig 😉 👍 😀
ERK – Sandviken 62-0

– Även mot Sandviken flöt det på bra. Sandviken var dock ett lag med stor och inte så snabba spelare så alla de unga snabba fick starta. Dom klarade det galant utan de äldre spelarna, menar Jim.

En bra helg för ERKs unga 7s lag där den tuffaste matchen var mot Södertälje. Matchen mot Erikslund var också en avgörande match där ERK fortsatte spela bra och höll uppe spelet mycket bra. Bra genomfört grabbar, det ser lovande ut inför nästa kvalomgång efter en lyckad helg.
ERK – Eriklslund 19-7

– Sista matchen kände nog spelarna av det höga tempot på spelschemat då det inte var så lång vila mellan matcherna. Dock var det en riktigt bra match. Det var samma kvalitet på spelat som under de andra matcherna, men det var mer förstående om att styra tempot så man inte tog slut på sig för ofta, säger Jim.

Vad säger du om spelarnas insats?

– Peter Karlsson var in av de spelarna som tog för sig ordentlig mycket. Definitivt den som var mest inblanda i spelet under helgen. Hela laget gjorde en mycket bra insats. Oskar Proos som kapten fungerade bra och även så var det första rugby matchen för honom sen knäskadan. Samuel Åhlin spelade sin första match med seniorerna och gjorde en helt klart godkänd turnering. Alla de unga som åkte med skall lyftas fram som verkligen visade bra kvalitet i både attack och försvara, avslutar Jim.

Grattis !!! 👍 👍 😉 😉

Nästa kvalomgång spelas hemma på torsdag i Enköping den 10 maj. Då lär Hannes o Thyr ansluta också efter spel i Euro 7s i Litauen nu i helgen.

 

Lämna ett svar