En åtta på hål åtta förstörde dagen!

Foto: Privat

Madelene Sagström fick en jobbig start i Kina där hål åtta på Jian Lake Blue Bay Golf Club blev en trist upplevelse.

Nej det här ser inte ut att bli Madelens största golf år, eller vi kan konstatera att det är det inte. Första rundan av Blue Bay var egentligen helt okey. Det startar med en sur bogey, men sedan radar hon upp par och skjuter dessutom i en snygg birdie på hål 6. Par på det sjunde och sedan kom det förskräckliga hål åtta som förstörde hela rundan där Madelen gör en trippelbogey och är helt plötsligt på +3.

På hemrundan blir det sedan stabil spel, men istället för välbehövliga birdies så kommer två bogeys och fem par vilket ger +5 och två hål kvar att spela. Nu behövdes det en riktigt bra avslutning för att få med sig någon form av chans inför fortsättningen av tävlingen.

På det 17:e hålet som är ett korthål är det hugg på en birdie, men det blir ett par och på det avslutade 18:e hålet som är en par femma är det samma sak och hon stannar på +5 och en blygsam 63:e plats inför morgondagens andrarunda.

Foto: Göran Söderqvist

Bättre gick det för den andra svenskan i startfältet – Dani Holmqvist som gick runt på -1 efter 13 par, tre birdies och två bogeys. Det gav en 10:e plats i totalen efter den första rundan! Leder tävlingen gör Thidapa Suwannapura på -4.

 

Lämna ett svar