Emma Carlsson matchvinnare när EIBK vann!

Louise Andersson (9) & Emma Carlsson (10) målskyttar mot Hedemora. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK tog så äntligen en efterlängtad viktoria borta mot IBF Hedemora i den 17:e omgången av damernas div.1 då laget vann med 5-4 (0-0,3-0,2-4).

– Viktig match och vinna och en riktigt skön seger, konstaterar målskytten Louise Andersson.

Det var en liten med naggande god trupp som kom på plats för match.

Vi åker till matchen med 12 spelare, kapten Sissel Wickström blev hemma med feber. Vi alla går in med inställningen att ge allt och verkligen ta en revansch från matchen hemma mot dom när vi torska med 0-1. Uppvärmningen känns bra och alla känns riktigt taggade, beskriver Louise.

EIBK går in i första period och gör det riktigt bra. Hedemora vill som vanligt bara köra på kontringar och så även i denna match, men denna gång får EIBK igång rullet på bollen, snabbare och får flera skott på mål.

Det är väldigt jämt i första perioden och vi har även ett väldigt bra powerplay, men får tyvärr ingen utdelning. Det blir en mållös period där målvakterna i båda lagen gör det riktigt bra, berättar Louise.

Det skulle lossna i mellanakten!

– I andra period gör vi matchens första mål, det är Emma Carlsson som ännu en gång gör ett riktigt snyggt zorromål. I mitten av andra har vi en svacka och Hedemora tar över matchen tills det är två minuter kvar då Fanny Schenning trycker in 0-2 på egen retur. Innan perioden är slut sätter Emma Carlsson 0-3 med trafik framför mål. Vi får med oss en 0-3 ledning, men vi vet att matchen är långt ifrån över, menar Louise.

EIBK startar den sista perioden dåligt och hemmalaget kan reducera två gånger om till 2-3. När EIBK sedan åker på en utvisning är man nere i brygga, men 20 sekunder senare drar även hemmalaget på sig en utvisning i sin iver att kvittera EIBK ledningen. I det efterföljande spelet 4 mot 4 så kommer Emma Carlsson fri mot målvakten och fullbordar sitt hattrick till 2-4.

Det skulle komma mer från EIBK! Tre minuter senare kommer 2-5 målet genom Louise Andersson och nu är känslan att EIBK stängt matchen? Så blev det inte, några sekunder senare kommer 3-5 och med knappa 4 minuter kvar gör hemmalaget 4-5 och då blir det stressigt i EIBK.

Med två minuter kvar tar Hedemora ut målvakten och vi har lite tur med oss när dem missar öppet mål, men vi håller undan och gör det riktigt bra! I mål gör Thilda Olsson det riktigt bra och hela laget jobbar som vi ska göra. Nu får man pusta ut ett tag och sedan är det fokus på helgens match, summerar Louise.

IBF Hedemora – Enköpings IBK 4-5 (0-0,0-3,4-2)

Skott: 26-22 (9-7,7-9,10-6)

Målskyttar EIBK: Emma Carlsson 3, Fanny Schenning, Louise Andersson.

Publik: 169

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

One Response to Emma Carlsson matchvinnare när EIBK vann!

Lämna ett svar