EIS värda poäng!

EIS föll tungt hemma på Enavallen. Foto: Kent Lundqvist

Det vill sig inte för Enköpings IS som föll snöpligt hemma mot Skuttunge SK i herrfemmans 17:e omgång.

– Det vill sig inte för oss och i den här matchen var vi verkligen värda minst en poäng, menar EIS-tränaren Patric Lindblom.

Det är lätt att första bedrövelsen efter denna förlust då EIS var i långa stunder det lag som var det bättre laget och skapade de hetare chanserna. Redan in den andra matchminuten är Jeton Mustini igenom men skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

EIS fortsätter sedan att sätta press på gästande SSK som får slita för att freda sitt mål. I den 13:e minuten är det nära igen då Patrik Klaman sätter ut en bra boll på högerkanten till Emil Mehic och hans inspel hittar sånär fram till en fristående Ejub Mehic.

Foto: Kent Lundqvist

I stället vänder spelet och gästerna kan ta ledningen med 0-1 efter ett turligt mål där Godfrey Idifonce Mlowoka träffar försvarande EIS spelare och i mål bakom en ställd Hamidallah Rasoli i hemmalagets mål.

EIS nedslås inte av detta utan sätter ny fart mot gästernas mål och det ger också utdelning med knappa halvtimmen spelad. Ett lysande anfall där Patrik Klaman väggar med Ejub och friställd mitt i offensiv box trycker han in kvitteringen till 1-1 bakom en chanslös Alexander Anthin i SSK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas sedan ett par chanser för vardera lag men 1-1 står sig in i halvtidsvilan.

SSK rivstartar den andra halvleken och med ett välriktat skott ger Carl Robert Samuel Andersson gästerna ledningen med 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

EIS skakar av sig det baklängesmålet och forcerar nu för en ny kvittering. I den 57:e minuten skall det bara vara mål. Mustini friställer Abdirisaq Muhammed som väljer att lobba över Anthin, men inte bättre än att bollen går i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Kor därefter är det mycket-mycket nära att Patrik Klaman rinner igenom igen, men en fot i sista stund räddar gästerna. På den efterföljande vänsterhörnan blir det kalabalik i boxen med nästan alla spelare på plan om bollen, men undan av en SSK försvarare.

Foto: Kent Lundqvist

SSK har inte mycket offensivt men sticker upp då och då. I den 81:a minuten är det nära att Martin Hammarsten stänger matchen, men avslutet går i ribban med ett rungande och tungt avslut från distans.

Spelet vänder och Mustini rivs i straffområdet och domare Ilija Prskalo pekar helt korrekt på straffpunkten. Den straffen förvaltar Emilio Cimmini till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Kan tyckas vara ett gaska rättvist resultat så här lång, men inget av lagen är nöjda och öser på för fullt offensivt vilket ger en dramatisk upplösning på matchen. Det är mycket känslor fram och tillbaka och när SSK i den 86:e minuten har öppet mål tror nog många på ett avgörande, men en av matchens förgrundsfigurer – backen Edin Mehic räddar med ett uppoffrande spel.

Foto: Kent Lundqvist

I stället skulle matchen få ett snöpligt avgörande där gästernas Fredrik Leierdahl lyckas peta in 2-3 i den 88:e minuten.

Foto: Kent Lundqvist

EIS gasar sedan för en kvittering under de slutminuter som återstod och skall ha en jätteeloge för den inställningen. En chans får hemmalaget och då är det matchens bäste spelare – Patrik Klaman som är på väg igenom mitt i boxen, men en försvarande tå räddar gästernas tre poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Surt såklart, men det som avgör är att dem får göra så enkla mål. Vi står upp i 90 minuter och känslan är att vi överraskar SSK stort i den här matchen, dem trodde nog på enkla tre poäng med tanke på tabelläget. Vi är verkligen på gång med spelet där insatserna och prestationerna ser bra ut, synd att det är så lite kvar av säsongen bara, suckar EIS-tränaren avslutningsvis.

Enköpings IS – Skuttunge SK 2-3 (1-1)

Målen: 0-1 (14) Godfrey Idifonce Mlowoka, 1-1 (27) Patrik Klaman, 1-2 (49) Carl Robert Samuel Andersson, 2-2 (82) Emilio Cimmini, 2-3 (88) Fredrik Leierdahl.

Varningar: 2-5

Spelarbetyg EIS:


Patrik Klaman


Edin Mehic


Emilio Cimmini

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar