EIS starkast på Skogsvallen!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia föll tungt i derbyt hemma på Skogsvallen mot Enköpings IS i Herrsexan.

Det skulle komma att bli ett ganska odramatiskt derby när Nordia tog emot tabelltvåan EIS hemma på Skogsvallen. Med knappa kvarten spelad så kommer islossningen för ett formstarkt EIS som gör fyra mål på dryga 10 minuter och leder med hela 4-0.

Nordia skulle sprattla till innan halvtidsvilan när Joakim Sundblad reducerar till 1-4.

– Ett derby är alltid lite speciellt där allt kan hända och vi fick verkligen en smakstart på matchen med 0-3 efter 10 minuter. Nu kan man tro att det ska rinna iväg men Nordia vaknade till och det blev mer kamp om bollen och innan halvtidsvilan, berättar EIS-tränaren Patric Lindblom.

Det höjde stridsmoralen i hemmalaget som håller det resultatet till slutskedet av matchen då Kushtrim Trimi gör 1-5 med sitt tredje raka hattrick på tre matcher. Innan slutsignalen fastställer Wilhelm Berg slutresultatet till 2-5.

– I andra halvlek var det ett kvickare Nordia, men framför allt en målvakt som håller kvar Nordia i matchen. Vi kunde inte fått en bättre start på matchen med 3 snabba mål, men sett till antal målchanser och ett bra förvar är slutresultatet rättvist, avslutar EIS-tränaren.

– Vi var inte där första 25 och släpper in fyra sjukt billiga mål samtidigt som EIS gör de bra. Sen vaknar vi och reducerar och har bud på 1-2 mål till utan att lyckas och då dör matchen helt. Vi var inte tillräckligt bra helt enkelt, konstaterar Nordia-tränaren Jimmy Ahlborg

IK Nordia – Enköpings IS 2-5 (1-4)

Målen, 0-1 (12) Kushtrim Trimi, 0-2 (14) Jeton Mustini, 0-3 (15) Kushtrim Trimi, 0-4 (25) Yorgi Sayegh, 1-4 (39) Joakim Sundblad, 1-5 (86) Kushtrim Trimi, 2-5 (90) Wilhelm Berg.

Varningar: 2-2
Publik: 30

Lämna ett svar