EIS kvar på perrongen!

Besviket på Enavallen efter en ny förlust. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IS tog inte chansen att hänga på i jakten på ett nytt kontrakt i herrfemman.

Det blev som väntat ingen större fotboll när Enköpings IS tog emot IK Hinden i jumbomötet på Enavallen. Det var dock ett piggt EIS som tog ett litet kommando i matchen och spelade ganska smart med bollar in bakom en trög backlinje hos gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav också utdelning i den 9:e matchminuten då vi fick se ett av få riktigt bra anfall i matchen. Det startade med att Emilio Cimmini från sin backplats slår en bra boll ut på högerkanten där Abdirisaq Muhammed vinner yta, slår sin bevakare och sätter in bollen perfekt på hemmalagets bäste spelare för kvällen – Mujtaba Nazari som gör 1-0.

Den lyckan blir dock kortvarig då gästerna replikerar omgående. På en vänsterhörna kommer gästernas bäste spelare – Robin Eriksson först på bollen med pannan och nickar in kvitteringen till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger  men det är EIS som har den hetare chansen att återta ledningen innan halvtidsvilan då Nazari får ett jätteläge i offensiv box, men gästernas målvakt – Erik Bergström gör en bra räddning till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken fortsätter på inslagen linje med ett spel som svänger fram och tillbaka och det är en helt öppen match som kan sluta hur som helst. Det ser dock ut som att EIS är det mer desperata laget och det kan man förstå då en vinst nästan är ett måste för att inte stå kvar på perrongen när tåget går.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet tappar dock intensitet i takt med att regnet faller. Ett par chanser skapas under den första kvarten och det är EIS som har dem. Först har Nazari en bra chans men skjuter utanför, men kort där efter så kommer utdelningen. Det är Fatah Mahammed Hussen som sätter in en riktig bra boll i boxen där en framsprintande Mostafa Abusagr nickar in 2-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet blir efter målet riktigt dåligt där lagen turas om att ge bort bollen till varandra och det händer egentligen ingenting. Gästerna ser tröga och trötta ut. Då ur ingenting så kommer en situation som får förödande konsekvenser för hemmalaget. IKH tilldöms en mycket – mycket tveksam straff som resulterar och det är helt plötsligt 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av matchen så är känslan att EIS är det lag som ligger närmast en seger och man får också en dubbelchans med knappa 10 minuter kvar att spel men avsluten håller inte den nivån som krävs för att hitta rätt.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen ser ut att sluta med delad pott, men på stopptid kommer avgörandet och då är det gästernas Hampus Fred som på en retur trycker in 2-3 vilket sett över 90 minuter får ses som synnerligen orättvist.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hanterar inte matchen som vi borde, men vi får betala priset för att vi bara är 8-9 spelare på träning och nu när vi har ett par tongivande spelare borta och spelare som gnällt över lite speltid får chansen så tar dem den inte. Jag är såklart besviken på resultatet, men mest besviken på hur vi uppträder och tar en massa onödiga och bedrövliga kort under och efter matchen, dundrar tränare Thomas Thuuri efter slutsignalen.

Enköpings IS – IK Hinden 2-3 (1-1)

Målen: 1-0 (9) Mujtaba Nazari, 1-1 (11) Robin Eriksson, 2-1 (59) Mostafa Abusagr, 2-2 (69) Hampus Fred, 2-3 (92) Hampus Fred.

Varningar: 3-1
Utvisningar: 2-0

Publik: 57

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar