EIS kom undan med hjärtat i halsgropen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Örsundsbro IF stod upp och gav gästande Enköpings IS en match i 90 minuter.

Det såg klart ut, men det blev högdramatiskt i derbyt mellan ÖIF som tog emot EIS hemma på Åvallens naturgräs.

Hemmalaget rivstartar och borde varit i leding redan efter minuten spelad. ÖIF skapar en trippelchans, men EIS lyckas med möda och besvär freda sitt mål.

Det var istället EIS som skulle öppna målskyttet i derbyt och det var snyggt! Joacim Forsström Skeppar lurar skjortan av hela ÖIF defensiven när han klackar med sig bollen och kan överlista hemmakeepern Totte Gustafsson.

– Jag får hålla med om att det var snyggt, medger målskytten. Det är kul att få göra mål igen och att få spela på topp efter en tid på mittfältet.

Efter det så är det mycket EIS som nu kontrollerar händelserna, men ÖIF kommer i farliga kontringar. Just på en sådan så rivs Johannes Hagman och den mycket duktiga domare Camilla Friberg pekar på straffpunkten.

Den straffen slår Jakob Smedlof, men gästernas målvakt Lucas Gidebrant tror sig ha räddat straffen. Efter en överläggning med sin assisterande så är det kvitterat till 1-1.

Den sista delen av halvleken går till gästerna som kan koppla greppet om matchen med att göra 1-2 på en frispark som nickas i eget mål av en försvarare och sedan är Joacim Forsström Skeppar som svarar för magisk prestation när han serverar Abdikadir Noor Osman öppet mål vilket ger 1-3.

Det är dock mycket nära att Smedlof reducerar innan halvtidsvilan. Han kommer i ett fritt läge och lobbar bra, men bollen studsar precis utanför.

Samme Smedlof har två jättelägen omgående i den andra halvleken, men bollen vill verkligen inte i mål utan går via mållinjen och utanför.

ÖIF tar nu över matchen och EIS har märkbart svårt att få fram spelare offensivt där Joacim Forsström Skeppar helt utlämnad och tillika ett lätt byte för ett samlat ÖIF försvar.

Med knappa 10 minuter spelat av den andra halvleken så kommer också en rättvis reducering. Pontus Nordin kastar ett inkast som Joakim Johansson nickskarvar fram till en fristående Markus Holback som gör 2-3.

Nu är det vittring för ÖIF som öser på och vinner i stort sett alla dueller och skapar också chanser. Med kvarten kvar att spela så har Nordin ett bra läge i boxen men skjuter över.

Med 10 minuter kvar så är det Andreas Stråle som håller sig framme, men Gidebrant räddar till en vänsterhörna. Den slår Mickael Bodin bra och först på bollen kommer Johansson och nickar in kvitteringen till 3-3.

Där och då så är känslan att ÖIF kommer vinna matchen, men då svarar EIS med ett bra anfall där Zakaria Abukar bryter in från vänsterkanten och ger Abdifitah Ali öppet mål till 3-4.

ÖIF jagar & jagar en kvittering, men EIS kan med hjärtat i halsgropen hålla undan och vinner med uddamålet.

– Jag nog säga att vi hade lite tur som fick med oss tre pinnar med tanke på hur andra halvlek såg ut. Det som ändå avgör är att vi får in pigga ben i slutskedet av matchen som lyckas avgöra till vår fördel. I första halvlek var vi dock det bättre laget, säger EIS-målskytten Joacim Forsström Skeppar efter slutsignalen.

– Det är surt så här direkt efter matchen att vi inte får med oss minst en poäng, det var vi värda. Tyvärr så tappar vi lite i den första och får jaga ett 1-3 underläge, men som sagt vi reser oss bra här i andra och är värda mer, säger ÖIF-målskytten Jakob Smedlof.

Örsundsbro IF – Enköpings IS 3-4 (1-3)

Målen, 0-1 (9) Joacim Forsström Skeppar, 1-1 (22) Jakob Smedlof, 1-2 (31) Självmål, 1-3 (42) Abdikadir Noor Osman, 2-3 (54) Markus Holback, 3-3 (81) Joakim Johansson, 3-4 (84) Abdifitah Ali.

Varningar: 0-0
Publik: 37

Spelarbetyg:


Joakim Johansson ÖIF


Joacim Forsström Skeppar EIS


Jakob Smedlof ÖIF/Mathias Forsström Skeppar EIS.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar