EIS avslutade med derbyseger!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Enköpings IS avslutade säsongen med en derbyseger över SK Elvan.

– Båda lagen hade inte något direkt att spela för men ett derby är alltid svåra att spela, menar EIS-tränaren Patric Lindblom.

– En jämn match som vi lika gärna kan vinna, säger Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Det kom att bli en jämn första halvlek och såg länge ut att bli mållös. Men med 40 minuter spelat så tar Elvan ledningen med 1-0 genom Mohamad Khodadadi vilket står sig in i halvtidsvilan.

Elvan kommer ut bra i andra halvlek och gör också 2-0, men döms av för offside. Spelet vänder istället kvitterar EIS till 1-1 genom Emil Mehic. Även fast EIS får en utvisning tidigt i andra så är det EIS som tar över matchen och avgör matchen. Med 70 minuter spelat så gör Kushtrim Trimi 2-1. Elvan skapar ett par bra lägen, men är för tama sista 3:e delen och EIS kan hålla undan och vinna derbyt.

– Vi får inget gratis och så har det varit hela säsongen känns det som. Vi gör 10 mål totalt under hela säsongen. Vi släpper in näst mest. Det är den bittra sanningen. Vi klarade oss på målskillnad förra året. Detta år trodde jag i alla fall att jag skulle slippa ringa runt till gamla spelare, men tyvärr. Hade varit skönare på nåt sätt att åka ur med laget jag trodde skulle spela, men av olika anledningar blev det inte som jag tänkt. Jag ser bara fördelar med att åka ur och få börja om och att bygga något nytt. 6 år i 5:an blev det. Riktigt kul och roligt och många tuffa matcher, avslutar Lygnegård.

– Tycker att vi var det bättre laget över lag och att vi borde ha punkterat matchen i första halvlek men SK Elvan gjorde det bra i defensiven och tog även ledningen på en bjudning. Vi har vänt matcher tidigare och denna var inget undantag sett till spelet, avslutar EIS-tränaren.

Enköpings IS – SK Elvan 2-1 (0-1)

Målen: 0-1 (40) Mohamad Khodadadi, 1-1 (52) Emil Mehic, 2-1 (70) Kushtrim Trimi.

Varningar: 3-1
Röda kort: 1-0

Lämna ett svar