EIS åkte på en brakförlust i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IS som under en tid lyft sig i spelet avsevärt fick en negativ reaktion i derbyt borta mot ett bra Håbo FF i herrfemmans 18:e omgång.

Det var laddat för en tight match i derbyt mellan hemmalaget HFF och gästande EIS i herrfemman, men det blev ganska odramatiskt. Matchen fick en rivstart då HFF gör 1-0 redan i den fjärde matchminuten genom Emil Alexandersson som lobbnickar bollen i mål bakom Hamidallah Rasoli.

Ett skakat EIS fick ingen ordning alls på sitt spel och med kvarten spelat av matchen rasslar det till och derbyt avgörs. 2-0 nickar Karl Lindqvist i mål efter en bra slagen frispark av matchens bäste spelare – Jonathan Kroon och minuten senare så sätter Kroon ett perfekt instick på Gabriel Berg som gör 3-0.

EIS ser tafatta ut och en smula uppgivna vilket ger ett kraftig spelövertag för HFF som är bra. I den 24:e minuten får vi se ett mönsteranfall av hemmalaget där Danilo Al-Saed gör ett jättejobb med boll och sätter ut den på högerkanten till Daniel Salim som slår ett perfekt inlägg till Kroon som trycker in 4-0.

Dryga 10 minuter senare ringer det igen då Salim får på en bra träff från distans och det är 5-0. EIS som så här långt varit chanslösa bjuds ganska omgående på ett friläge efter slarv av HFF defensiven och då reducerar Jeton Mustini till 1-5.

Innan halvtidsvilan så trollar pigge Augustin Muyenga med bollen på vänsterkanten och tar sig in i straffområdet och rivs. Domare Robin Prskalo pekar helt korrekt på straffpunkten och exekutor är Kroon som gör 6-1.

Den andra halvleken blir naturligt en smula avslagen då matchen och derbyt är över. Det skapas inte mycket, men det faller två mål under de avslutande 45 minuterna. 2-6 nickar Mostafa Abusagr in på en bra slagen högerhörna av Mahdi Ali och i den 79:e matchminuten fastställer Alexandersson slutresultatet till 7-2.

– Ja det var en trist och dålig inledning av matchen för oss, det var precis vad vi inte behövde mot ett så här bra lag, konstaterar EIS-tränaren Rune Berglund.

– Vi gör en bra första halvlek med bra spel både individuellt och kollektivt. Den andra halvleken blir inte lika bra, men det är förståeligt med tanke på resultatet. Det är svårt att bara köra på, men vi vinner tre viktiga poäng i jakten på ett nytt kontrakt i herrfemman. Nu är vi 6 poäng före IK Hinden och kan avgöra det här i nästa omgång då spelar hemma mot dem, säger HFF-tränaren som vill vara anonym.

Håbo FF 2 – Enköpings IS 7-2 (6-1)

Målskyttar,
HFF: Emil Alexandersson 2, Jonathan Kroon 2, Karl Lindqvist, Gabriel Berg, Daniel Salim.
EIS: Jeton Mustini, Mostafa Abusagr.

Varningar: 1-0
Publik: 23

Spelarbetyg EIS:


Jonathan Kroon HFF


Gabriel Berg HFF


Augustin Muyenga HFF

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar