EIBKs nollning i Knivsta!

Foto: Kent Lundqvist

Ännu en kvällsmatch under måndag för D3 laget i Enköpings IBK då man gästade Knivsta för match mot SK Vide.

Efter förra mötet som EIBK vann med 17-1, trodde nog dom flesta att det skulle bli en promenadseger. Men Vide är ett lag under föryngring med en ny tränare och målvakt. Vilket skulle visa sig i hela matchen.

– Vi började lite halvsegt. Det blev lite av ” kolla läget ”. Kändes ändå som att vi ville mera och kunde styra spelet, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Vides målvakt fick ganska mycket att göra och efter 6.03 spelat fick hon hämta bollen ur målet efter det att Madelene Gelin gjort 0-1 med assist från Thea Helén. 12.33 var det dags igen då Sophie Norell skjuter skarpt och gör 0-2 efter pass från Ida Nyholm.

-Andra perioden blev konstig, med stort övertag spelmässigt, men vi hade svårt att komma till mål trots 11-3 i skott för oss.

Med 19.36 spelat gör EIBK ändå 0-3  genom Paulina Wennerström som driver in bollen i slottet avlossar bössan otagbart för hemmakeepern.

Tredje blev lite frustration från Vide som knappt får en möjlighet att komma till avslut, gjorde dom det så räddade EIBK målvakten – Olivia Wennerström. Hon gjorde en mycket bra parad på ett friläge som Vide lyckades skapa i  slutet av perioden. Men dessförinnan hade  Emma ”bryta av klubban ” Brundell med ett skott hittat en lucka i artonde minuten vilket gav 0-4 efter assist från Michelle Svensson.

Det skulle komma mer av bara farten. Ida friställer Matilda Irvebrant som inte gjorde något misstag och fastställde slutresultatet till 0-5.

– Den här matchen skulle vi bara vinna då vi hade en bra laguppställning. Mycket bollrull, bra passningsspel och ej att glömma ett bra försvarsspel. Sen hur man vinner syns ju inte i statistiken. Nu laddar vi för nästa match hemma på söndag, avslutar Brundell.

SK Vide – Enköpings EIBK U 0-5 (0-2,0-1,0-2)

Skotten: 12-22 (3-5,3-11,6-6

Målskyttar EIBK: Madelene Gelin, Sophie Norell, Paulina Wennerström, Emma Brundell, Matilda Irvebrant.

Damtrean >>>

Lämna ett svar