EIBK var nära att skrälla!

Foto: Kent Lundqvist

Dam-Dm Innebandy: EIBK höll i mer än två perioder hemma mot det tippade topplaget i div.1 IBK Uppsala Teknologerna.

Efter att ha vunnit i den första omgången med hemma mot FBC Uppsala var det dags för ett möte med div.1 laget Tekno. EIBK startar matchen med mycket respekt för motståndarna.

– Mer än hälften i deras lag var med och kvalade till Allsvenskan förra året så vi visste att det skulle bli tufft. Dem är 19 spelare på matchprotokollet så vi förstår att dem kommer sätta hög press hela matchen och orka med det, säger tremålsskytten Louise Andersson.

Det var även det som hände i början av matchen, dom sätter väldigt hög press på hemmalaget som agerar väldigt stressade i spelet med boll.

Efter 5 minuter åker EIBK på en utvisning, den förvaltar Tekno bra och spelar bra PP och gör även 0-1 genom Elsa Rendalen. 4 minuter senare kommer 0-2 då gästernas Cornelia Wahlman får vända in framför mål och lägga in den vid första stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Efter kommer EIBK med i spelet bättre med et bättre lugn. Med två minuter kvar att spela av perioden så kommer även hemmalagets första mål, det är Frida Millros som lägger en öppnande passning till Wendy Yap som senare kan förlänga till Linnea Lindberg som snyggt lägger in 1-2. Det är det som står sig perioden ut.

– I periodvilan pratar vi om att lugna ner spelet och hålla koll på deras snabba inspel.

I mellanakten spelar EIBK riktigt bra, efter dryga fem minuter spelat så hittar Madde Gelin Louise Andersson på ett frislag framför mål och hon styr in 2-2. Ganska omgående åker Tekno på en utvisning och då hittar Lindberg diagonalen till Ida Nyholm och det var ledning för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK fortsätt att skapa många chanser och spelar mycket bättre. Med 6 minuter kvar snor Andersson åt sig bollen på halva planen och kan lägga in 4-2.

Ganska snabbt där efter det åker Tekno på en till utvisning där dom snor åt sig bollen och det blir en situation som renderar i straff för Tekno. Den straffen räddar hemmakeepern Amanda Eriksson då hon snyggt snor åt sig bollen ur spelaren blad.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det gör EIBK mål igen, det är Millros som snyggt hittar Lindberg framför mål och hon trycker in 5-2.

– Den perioden är vi väldigt nöjda med, vi spelar riktigt bra. Inför tredje perioden pratar vi om att fortsätta köra på och stressa dom, vi vet att dom kommer köra med full press och det ska vi vara beredda på.

Men det var EIBK verkligen inte, i tredje tappar hemmalaget allt. Efter 2 minuter gör EIBK ett dåligt byte precis vid ett frislag och Tekno reducerar till 3-5. Efter det åker hemmalaget på en utvisning reduceringen till 45 är ett faktum. Bara 11 sekunder efter det kommer kvitteringen till 5-5 och då går luften ur EIBK.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi tar våran extra straff men den missar vi. 2 minuter senare tar Tekno ledningen med 5-6.

Men EIBK skulle svara 2 minuter senare med att kvittera till 6-6 Emma Carlsson hittar Andersson i fickan som skjuter stolpe in bakom gästernas burväktare. Hoppet släcktes dock ganska omgående när gör Tekno mål igen och återtar ledningen och med 6 minuter kvar gör dem även 6-8.

Foto: Kent Lundqvist

Då åker Tekno på en utvisning och då tar EIBK en timeout och snackar ihop sig. Händer inte mycket på den och i slutet tar vi hemmalaget ut målvakten men kommer inte till något farligt läge.

– Vi är ändå nöjda med reultatet då Tekno spelade mycket bättre än oss, men det är tråkigt att vi tappar så mycket i tredje, Madde Gelin och Linnea Lindberg gör en bra match och sliter otroligt hår. Annars var det inte många som kom upp i sitt bästa spel, avslutar Andersson.

Enköpings IBK – IBK Uppsala Teknologer 6-8 (1-2,4-0,1-6)

Skott: 40-22 (10-9,10-4,20-9)

Målskyttar EIBK: Louise Andersson 3, Linnea Lindberg 2, Ida Nyholm.
Utvisningar: 3x2min – 4x2min

Lämna ett svar