EIBK vann Sexpoängsmatch!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings IBK vann sexpoängsmatchen hemma i Herrtrean mot Alunda IBF U som blev onödigt spännande.

– Ja, blev lite onödigt spännande i slutet, medger EIBK-tränaren Andreas Olofsson efter slutsignalen.

Det skulle starta illa och trevande för EIBK hemma mot Alunda som gör både 0-1 och 0-2 innan hemmalaget kommer igång med sitt spel och målskyttet. Med två mål av Simon Äng och ett av Martin Johansson så var vändningen ett faktum. Innan perioden var slut så lyckas ändå Alundas Martin Storäng kvittera den ledningen.

EIBK är återigen inte med på noterna direkt när nästa period startar. Gästerna kan återta ledningen redan efter 2,09 spelat! Det skulle krävas en utvisning i mitten av mellanakten för att EIBK skulle kvittera och då är det Linus Sjöquist som hittar rätt.

Nu rullar det på bra för hemmalaget som tre mål till innan periodvilan. 5-4 Alfred Eriksson, 6-4 Albin Pettersson och 7-4 genom Isak Ekström.

I den tredje och sista perioden ser matchen ut att stängas när Alfred Eriksson och Emil Ramström gör 8-4 & 9-4 innan det är spelat 3 minuter. Men en timeout av gästerna skulle förändra matchbilden.

– Vi startar darrigt så första 10 är inte så bra från oss sen efter det så spelar vi riktigt bra fram till deras timeout, där blir vi lite bekväma och vi vill mer bevaka ledningen och slutar springa. Dom får en gratis chans att komma ifatt med våran dubbel utvisning så blir det match igen, berättar Olofsson.

Alunda ser till att göra fyra mål inom loppet av knappa fem minuter! Ledning 9-8 och knappa 10 minuter kvar att spela, det var match igen i allra högsta grad.

– Men det slutar med att vi gör det grymt bra att hålla Alunda borta från vårat mål och kan hålla vår ledning, avslutar en lättat EIBK-tränare Andreas Olofsson.

Enköpings IBK – Alunda IBF U 9-8 (3-3,4-1,2-4)

Skott: 33-26 (8-11,15-6,10-9)

Målskyttar EIBK: Simon Äng 2, Alfred Eriksson 2, Martin Johansson, Linus Sjöquist, Albin Pettersson, Isak Ekström, Emil Ramström.

Utvisningar: 2x2min – 1x2min
Publik: 96

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar