EIBK vann poäng med mersmak!

EIBK tog en defensivpoäng hemma mot Sirius. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK gick en holmgång hemma mot tabellfyran Sirius och fick med sig en poäng med mersmak.

Med säsongens kanske bästa insats (red anmärk) var EIBK 2,17 ifrån att ta en finskalp hemma mot Sirius.

Det var stundtals riktigt bra och vi försökte spela varierat i höjden på defensiven för att störa dem så mycket som möjligt, berättar tränare Kaj Söder.

Just defensiven var matchens höjdpunkt med en sällan skådad energi och insats, sedan är det klart att prestationen alltid kan bli bättre och att det finns detaljer i spelet som kanske inte var 100 %, men den helhjärtade insatsen var underhållande!

Foto: Kent Lundqvist

Ett stukat EIBK som ställde småskadade spelare på benen var en smula segstartade och det kostade tidigt 0-1, ett slarvigt uppspel fånga upp lätt och omställningen går snabbt, bollen till en borttappad Anna Bernelind i slottet och hon gör matchens första mål med 2,47 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter lyfter EIBK i spelet och det kostar en utvisning för gästernas Magdalena Sjelin som hakar en friställd Ida Nyholm. Nu blev det tryck på Sirius bäste spelare – Målvakten Annelie Hult som svarade för en hel räcka bra räddningar, närmast var Emma Carlsson som friställd framför mål avslutar bra men Hult räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i denna press så kommer istället 0-2 ur ingenting där EIBK egentligen har bra koll på situationen, med ett välriktat skott från vänsterkanten lyckas Sara Orebrand överlista duktige Thilda Olsson i EIBK målet.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK svarar dock dryga minuten senare då Madeleine Gelin ger sig ut på en solorajd och skickar iväg en projektil som borrar sig upp i krysset bakom en chanslös Hult till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK har sedan en kvitteringsboll i nät där Kelly Franks helt korrekt blir avblåst för att ha spelat i målgården.

Foto: Kent Lundqvist

Ja, vi har mycket boll under sekvenser i perioden, men är ineffektiva och tar för lite skott, säger Kaj.

Mellanakten blir mållös men bjöd på ett gigantiskt försvars och målvaktsspel av båda lagen. Inget av lagen släppte in spelet i egen defensiv box och det gjorde det svårt för lagen att skapa de hetare chanserna vilket gav en karusellbandy ute vid sargen.

Foto: Kent Lundqvist

Med 13 sekunder spelat av den tredje perioden så tilldöms gästerna en straff och har chansen att koppla greppet om matchen. Orebrand gör mål men det blir underkänt då hon drar bollen bakåt.

Foto: Kent Lundqvist

I svansen på det efterföljande spelet fyra mot fem så kliver en av matchens förgrundsfigurer fram och kvitterar, med en bollstöld och avancemang in på offensiv planhalva skickar Louise Andersson iväg en ny projektil som även den borrar sig upp i krysset till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10,48 spelat av perioden tar EIBK timeout och det blir lyckat då Gelin kort därefter ger hemmalaget ledningen med 3-2 efter et skott som studsar på en olycklig back i mål bakom en ställd Hult.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK stänger sedan ner gästerna bra och bjuder inte på en millimeter av yta att spela på, men ur ingenting lyckas Sirius ändå kvittera till 3-3, det är en lyftning på måfå som studsar rätt för gästernas Orebrand.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen går till övertid och där kan Sirius avgöra efter 58 sekunder genom Rafaella Sandström.

Foto: Kent Lundqvist

Klart att det känns surt att förlora den här matchen, men det är små marginaler som avgör. Vi står upp bra och har stundtals ett riktigt bra spel både med och utan boll även om det finns en del att slipa på, summerar Kaj.

Enköpings IBK – IK Sirius IBK 3-4 (1-2,0-0,1-1,0-1)

Skott: 22-23 (8-9,5-8,8-5,1-1)

Målen,
Period 1: 0-1 (02:47) Anna Bernelind, 0-2 (13:25) Sara Orebrand, 1-2 (14:32) Madeleine Gelin.
Period 2: 0-0
Period 3: 2-2 (43:23) Louise Andersson, 3-2 (53:44) Madeleine Gelin, 3-3 (56:43) Sara Orebrand.
Period 4: 3-4 (60:58) Rafaella Sandström

Publik: 50

Spelarbetyg EIBK:


Madeleine Gelin


Thilda Olsson


Louise Andersson/Ida Nyholm

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar