EIBK vann mot Aros!

Felicia Karlsson tremålsskytt hemma mot Aros. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK hade inga större problem att vinna hemma mot Östra Aros IK i damernas div.2.

Inför mötet med Aros så skilde det tre poäng mellan lagen, men det var större skillnad på banan när domarduon Johan & Frida Lanzaro blåste igång matchen. Det blev omgående tydligt att den är matchen kommer EIBK föra från minut 1 till 60.

Redan i den andra minuten har Louise Andersson en jättechans framför mål, men ho väljer att pass i sidled och chansen försvinner. Det skulle dock inte dröja länge förrän det fösta målet kommer för hemmalaget. Med 4,12 spelat så hittar Andersson Julia Brundell framför mål som trycker in egen retur till 1-0.

Dryga minuten senare så gör samme Brundell målet igen, denna gång är det Felicia Karlsson som för kvällen spelade forward som assisterar och det är 2-0. Nu är känslan att det skall rinna iväg, men gästande Aros sprattlar till och reducerar till 1-2 med en riktig projektil av Clara Heilborn.

EIBK har dock bra koll på spelet och man rullar stundats boll riktigt bra och det ger Karlsson ett bra läge i slottet knappa två minuter senare och hon trycker även distinkt in 4-1. Aros sprattlar till ytterligare en gång innan periodvila då Andrea Lindahl gör 2-4.

I mellanakten är det bara EIBK för hela slanten, men man tar dåligt betalt. Det faller två mål i perioden, Andersson med ett välriktat skott från vänsterkanten och Karlsson tackar för det offensiva förtroendet och gör 6-2 från högerkanten. Att det bara är 6-2 efter den andra perioden får tillskrivas en hårt och bra jobbande målvakt i Aros – Josefin Karlsson.

I den tredje och sista perioden så blir det lite jämnare, eller Aros skapar lite mer än tidigare i matchen. I hemmalaget är det nu Matilda Eklund som kliver fram och visar offensiv kraft. Hon tar sig i många bra lägen men det verkar inte som att det skall bli hennes kväll. I den tredje minuten så har hon en jättechans, men hon skjuter stenhårt i stolpe-stolpe ut. Kort därefter så är det Karlsson som hittar Andersson med öppet mål men hon missar, det får tillskrivas underhållningskontot då dem flesta i hallen tar det med ro och glädje.  Minuten senare så skulle det ringa. Eklund lyckas ta köksvägen och gör 7-2, vilket står sig matchtiden ut.

En bra match av oss där alla är med och bidrar till den här segern. Jag tycker siffrorna speglar matchen rätt bra även om vi kanske skulle kunnat göra något mål till. Vi har en bra känsla i gruppen och det är mycket glädje i det här laget vilket jag tycker syntes på tjejerna ikväll, säger coach Benny Brundell.

Enköpings IBK U – Östra Aros IK 7-2 (4-2,2-0,1-0)

Målskyttar EIBK: Felicia Karlsson 3, Julia Brundell 2, Louise Andersson, Matilda Eklund.

Spelarbetyg EIBK:


Felicia Karlsson


Louise Andersson


Matilda Eklund/Lisa Torstensson

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar