EIBK vann andra raka.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK tog en efterlängtad seger hemma mot Frötuna IBF i tredje omgången av Damtvåan.

– Vi var taggade inför matchen och vi kom till start med ett bra lag, berättar målskytten Louise Andersson.

Lite som väntat är det gästerna som tar tag i matchen och spelar bollen väldigt fort, EIBK springer mycket i onödan och springer allt för ofta bort sig. FIBF är dessutom väldigt duktiga på att täcka boll, så EIBK får aldrig fram bollen till mål.

I slutet av första perioden skulle dock EIBK ta ledningen. Frida Millros Thorell tar skott och på returen håller sig Linnéa Lindberg framme och rakar in 1-0 för hemmalaget.

– I periodvilan talar vi om att sätta tempo i andra perioden för att trötta ut dom.

Det startar dock illa för hemmalaget. I början på perioden så kommer 1-1 på en styrning genom Carolina Svensson. EIBK skulle dock återta ledningen igen och det är samma duo som håller sig framme, Millros till Lindberg och det är 2-1.

– Andra perioden ör mycket bättre och vi kommer till fler skott, menar Andersson som själv regisserar nästa mål i matchen.

I läge bakom gästernas mål så friställer hon Ida Nyholm som är klinisk i avslutet när hon trycker in 3-1 för hemmalaget. Bara dryga minuten senare ringer det igen. Nu är det Malin Hjelm som hittar Andersson på kanten som trycker in 4-1 bakom en chanslös Linda Sandler i gästernas mål. Innan perioden är slut åker EIBK på dubbla utvisningar och får starta den tredje och sista perioden i spel 3 mot 5.

– Inför tredje pratar vi om att fortsätta hålla tempot då vi märker att dem inte håller uppe samma spel som i början.

Frötuna tar vara på fribiljetten in i matchen och reducerar till 2-4 genom Linda Beronius med 21 sekunder spelat av perioden. I svansen på dubbelutvisningen så kommer även 3-4 genom Malin Ljung och EIBK tvingas ta en timeout för att samla trupperna.

– Vi tar en timeout och går ner på två kedjor för att göra en ändring i spelet och få upp tempot.

Matchen står och väger länge och väl,  men när det drar ihop sig till slutskedet av matchen så avgör hemmalaget.  Andersson friställer Julia Brundell centralt i banan och det är 5-3. Innan matchen är slut så fastställer Lindberg slutresultatet till 6-3 med sitt tredje mål i matchen och som vanligt assisterad av Millros.

– Tycker alla spelare gör en bra match, alla kedjor är ett hot framåt och backarna är stabila matchen igenom och Felicia Wängberg är säker i kassen! Nu är det direkt fokus på nästa helgs match, avslutar Andersson.

Enköpings IBK – Frötuna IBF 6-3 (1-0,3-1,2-2)

Skott: 25-19 (6-8,8-6,11-5)

Målen,
Period 1: 1-0 (19:33) Linnéa Lindberg.
Period 2: 1-1 (22:30) Carolina Svensson, 2-1 (30:04) Linnéa Lindberg, 3-1 (33:17) Ida Nyholm, 4-1 (34:47) Louise Andersson.
Period 3: 4-2 (40:21) Linda Beronius, 4-3 (44:31) Malin Ljung, 5-3 (52:29) Julia Brundell, 6-3 (57:24) Linnéa Lindberg.

Utvisningar: 2x2min – 0x2min
Publik: 98

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar