EIBK vände och vann.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings vände och vann premiären i Damtvåan hemma mot Storvreta IBK.

Det blev en trevande inledning av premiären för EIBK hemma mot ett piggt spelande SIBK. Det var ett hemmalaget som i den första perioden bar boll istället för att flytta bollen. Det skulle också kosta.

Foto: Kent Lundqvist

Redan efter 3,58 var det 0-1 genom Nora Halvarsson och knappa minuten senare 0-2 genom Sophia Lindfors.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK fick egentligen inte mycket att stämma i det kollektiva spelet. I den första perioden så handlade det mer om individuella prestationer. Med dryga halva perioden spelad var det nära reducering då Louise Andersson friställer Julia Brundell med öppet mål, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder och bollen går som på ett snöre från Lindfors till Agnes Norelius Schopes och hon friställer Sofia Alm och det är 0-3 på tavlan med 12,43 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK skulle innan periodvilan lyckas reducera till 1-3 genom Felicia Karlsson med efter en stark solo prestation.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hittade inte rätt och blev lite tagna på sängen av deras spel. Vi var inte förberedda på detta, vilket vi egentligen visste då vi inte scoutat SIK. Vi ställer om laget till den andra perioden med en del taktiska justeringar, berättar EIBK-tränaren Johan Lindh.

Det blir mycket lyckosamt för nu börjar EIBK spela mer kollektivt och får utdelning. Redan efter 2,29 spelat så är det 2-3. På en frislags variant så trycker Ida Nyholm in bollen bakom gästernas målvakt – Elvira Svanström.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet blir nu ganska böljande och nästa chans har gästernas Ida Backman som dock i bra läge framför EIBK målet skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tar hemmalaget över och radar upp chanser, men avsluten håller inte samma klass som spelet. Tillslut så kommer dock utdelningen. Nyholm hittar Brundell som kvitterar till 3-3 och när hemmalaget omgående får chansen i spel fem mot fyra tar det 11 sekunder för Frida Millros Thorell att panga in 4-3.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden blir det ett spelavbrott då gästernas Karin Lif fastnar med foten och vrider till knät så olyckligt att hon får lämna matchen med ambulans.

Foto: Kent Lundqvist

När spelet går igång igen så är det EIBK som innan periodvilan kan utöka sin ledning och koppla greppet om matchen när Linnea Lindberg påpassligt trycker in en retur till 5-3.

Foto: Kent Lundqvist

– En klart bättre period av oss där vi hittar in i våra grunder och får bra utdelning, säger Lindh.

I den tredje och sista perioden så kontrollerar EIBK händelserna och kan också göra 6-3 redan efter 2,26 och det är Nyholm som framspelad av Andersson gör målet.

Foto: Kent Lundqvist

Visst ett tappert kämpande SIBK kommer tillbaka och ställer en sista fråga då Ida Backman smäller in reduceringen till 4-6, men när Karlsson svarar omgående med att göra 7-4 så var matchen över.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla ett mål till i matchen och det är Andersson som med 32 sekunder kvar att spela fastställer slutresultatet till 8-4.

Foto: Kent Lundqvist

– En helt okey premiär och jag tycker vi vinner rättvist tillslut. Starkt av tjejerna att komma tillbaka efter den inledningen vi fick och det var många som gav positiva svar i den här matchen mot ett SIK som jag tror kommer vara på den övre halvan av serien, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Storvreta IBK U 8-4 (1-3,4-0,3-1)

Skott: 15-18 (5-8,5-3,5-7)

Målen,
Period 1: 0-1 (03:58) Nora Halvarsson, 0-2 (04:51) Sophia Lindfors, 0-3 (12:43) Sofia Alm, 1-3 (15:43) Felicia Karlsson.
Period 2: 2-3 (22:29) Ida Nyholm, 3-3 (54:02) Julia Brundell, 4-3 (56:27) Frida Millros Thorell, 5-3 (57:49) Linnea Lindberg.
Period 3: 6-3 (52:26) Ida Nyholm, 6-4 (54:50) Ida Backman, 7-4 (56:44) Felicia Karlsson, 8-4 (59:28) Louise Andersson.

Utvisningar: 2x2min – 2x2min
Publik: 109

Spelarbetyg EIBK:


Felicia Karlsson


Ida Nyholm


Louise Andersson

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar