EIBK tog poäng igen!

Linus Sjöqvist tremålsskytt. Foto: Kent Lundqvist

Det blev oavgjort mellan Enköpings IBK och Loke i innebandytrean. En målrik och svängig match slutade 7-7 (4-3,3-2, 0-2) i S:t Ilianshallen där hemmalagets Linus Sjöqvist svarade för tre mål.

Jag är nöjd med laginsatsen och vi får med oss en viktig poäng. Med lite mer flyt i slutskedet kunde vi vunnit, säger EIBK:s tränare Andreas Olofsson.

Gästerna kom till spel med endast 8 utespelare och fick en kalasstart med ledningsmål redan efter 35 sekunder. Drygt tre minuter senare utjämnade Linus Sjöqvist och efter 8:20 sköt samme man 2-1.

Foto:Kent Lundqvist

Efter ytterligare två raka mål tycktes EIBK kopplat greppet drygt halvvägs in första perioden men Loke kom närmare fram till 4-3 vid första pausvilan. 14:23 in på andra perioden hade hemmalaget på nytt skaffat sig ett tremålsförsprång men lyckades inte stänga matchen.

Foto:Kent Lundqvist

Det är väl det så kallade ”EIBK-syndromet”. Har tyvärr hänt vid flera tillfällen att vi tappat tremålsledningar, säger Andreas Olofsson med ett skratt.

Enköpings IBK kom ut till sista perioden med ledning 7-5 men blev där mållösa. Det blev inte Loke som med två mål såg till att det blev delad poängpott i S:t Ilianshallen. EIBK hade dock lägen på segermål, inte minst Gustaf Persson som prickade stolpen vid två tillfällen.

Foto:Kent Lundqvist

Man kan verkligen säga att det var stolpe ut där i sista perioden, säger EIBK-tränaren.

Med tanke på att Loke endast hade 8 utespelare kändes det som om hemmalaget mestadels höll ett för lågt tempo i kampen.

Foto:Kent Lundqvist

En av de punkter vi pekade på före matchstart var just att hålla upp tempot och få motståndarna trötta. Men man ska han klart för sig ett Loke är ett enormt bra gäng och de spelade smart. De hittade luckor centralt och det blev ett för långsamt spel för oss, menar Andreas Olofsson.

Enköpings IBK-Loke IBK  7-7 (4-3, 3-2,0-2)

Mål,
EIBK: Linus Sjöqvist 3, Albin Pettersson 2, Peter Eriksson-Ahlin, Gustav Öberg.
Loke: Tobias Backström 2, Mattias Lundberg 2, Marcus Jansson, Jonas Orebrand-Hruby, Mahmoud Elsaadi.

Skott: 39-29.

Utvisningar; EIBK: 1×2 min, Loke: 1×2 min.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar