EIBK tog poäng av topplag!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings IBK gnuggade till sig poäng hemma mot tabelltvåan Arlanda IBK i Herrtreans 8:e omgång.

Det blev som väntat en små grinig och tuff match när EIBK gnuggade med sig en poäng hemma mot tabelltvåan AIBK.

– Vi hade en klar plan för den här matchen och det var att sätta deras poängkung-Daniel Eklund ur balans och det lyckades vi ganska bra med, men det blev stundtals lite i överkant kanske, konstaterar EIBK-tränaren Andreas Olofsson.

Det startade dock illa med den planen för hemmalaget som fick se just Eklund göra 0-1 redan efter dryga tre minuter spelat. Och när man sedan drar på sig en utvisning så såg det mörkt ut för EIBK som med en gnutta flyt ändå tar sig ur det greppet som AIBK hade inledningsvis.

Foto: Kent Lundqvist

I mitten av den första perioden så drar gästerna på sig en kostsam dubbelutvisning. EIBK rullar boll bra och med 9 sekunder kvar i spel fem mot fyra ringer det. Bollen hamnar hos en för dagen stekhet Albin Pettersson som med ett bra avslut gör 1-1 bakom en chanslös Nils Henriksson i gästernas mål.

Foto: Kent Lundqvist

Den glädjen varar dock inte länge för en hettan i hemmalaget kostar ett onödigt frislag i bra läge för gästerna med knappa kvarten spelad. Då kommer en variant som resulterar i att David Frisk får bollen och trycker in 2-1 bakom hemmalagets keeper – Johan Jansson.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK ligger sedan på för en kvittering innan periodvilan och det är också nära två gånger om där Linus Sjöqvist har två bra lägen, men Henriksson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir riktigt grinig med mycket tjafs och gnäll och det regnar in utvisningar åt båda hållen. I spel fyra mot fyra så kopplar gästerna greppet om matchen då Dick Lyngbrant fångar upp en lös boll i slottet och gör 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Med 7,41 spelat så åker EIBK på en ny utvisning, men då vinner hemmalaget boll och på en kontring skapas ett läge som utmynnar i att hemmalaget tilldöms en straff. Straffen förvaltar Simon Äng till 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsätter sedan att smälla en hel del i perioden och det blir en massa tjafs och gnäll som trasar sönder kvalitén i matchen. I slutskedet av mellanakten så drar hemmalaget på sig en ny utvisning och nu kostar det. Niclas Jansson gör 2-4 vilket stod sig in i den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så får EIBK starta perioden i spel fyra mot fem som man klarar ut och i svansen på det boxplay så får Martin Johansson ett läge på högerkanten och han pangar in en viktig reducering till 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

Dryga 30 sekunder senare är det kvitterat. Linus Sjöquist får bollen på vänsterkanten och upprepar vad Johansson gjorde, ett bra avslut betyder 4-4.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det vind i seglen för EIBK. Men på en kontring är det AIBK som återtar ledningen med 3,07 spelat. Det är Niclas Jansson som påpassligt fångar upp en retur och vispar in 4-5 bakom namne i hemmamålet. Det fortsätter sedan att göras mål i en öppen och ganska slarvig period. Gästerna slarvar framför eget mål och det straffar Pettersson med att knäppa in kvitteringen till 5-5.

Foto: Kent Lundqvist

Svaret kommer från Jansson dryga minuten senare då han gör 5-6 med sitt tredje mål i matchen, men Pettersson ville inte vara sämre och gör sitt tredje mål i matchen vilket gav 6-6 med 8,47 spelat av den sista perioden.

Det fortsätter sedan att skapas chanser och efter att lagen haft varsin stolpträff så var det återigen gästerna som tog ledningen i matchen. Med dryga sex minuter kvar att spela av matchen så håller sig Eklund framme och trycker in 6-7 med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen på matchen skulle bli dramatisk och grinig. AIBK drar på sig en utvisning med 2,50 kvar att spela och då tar EIBK chansen att spela 6 mot 4. I sin iver att försvara sin ledning åker dock AIBK på ytterligare en utvisning och då kommer kvitteringen. I spel fem mot tre så är det såklart den stekheta Pettersson som med 58:51 på matchuret skickar in kvitteringen till 7-7.

Foto: Kent Lundqvist

Tekning och bollen fram till en fristående Sjöquist som får chansen att avgöra, men Henriksson räddar och matchen slutar med delad pott.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att ta poäng och det var vi värda, men synd att vi inte sätter det sista läget, det hade varit riktigt skönt, skrattar EIBK-tränaren efter slutsignalen. Vi lyckas med vår spelplan och alla står upp bra i kampen där ute vilket gav oss poäng mot ett topplag i serien. Kul att Albin (Pettersson) får det att lossna idag med fyra gjorda mål.

Enköpings IBK – Arlanda IBK 7-7 (1-2,1-2,5-3)

Målen,
Period 1: 0-1 (03:08) Daniel Eklund, 1-1 (13:51) Albi Pettersson, 1-2 (14:49) David Frisk.
Period 2: 1-3 (26:47) Dick Lyngbrant, 2-3 (27:41) Simon Äng, 2-4 (35:38) Niclas Jansson.
Period 3: 3-4 (40:53) Martin Johansson, 4-4 (41:24) Linus Sjöquist, 4-5 (43:07) Niclas Jansson, 5-5 (45:17) Albin Pettersson, 5-6 (46:45) Nicklas Jansson, 6-6 (48:47) Albin Pettersson, 6-7 (53:59) Daniel Eklund, 7-7 (58:51) Albin Pettersson.

Utvisningar: EIBK 5x2min – AIBK 7x2min
Publik: 131

Spelarbetyg EIBK:


Albin Pettersson


Linus Sjöquist


Martin Johansson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar