EIBK tappade och föll!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK var i ledning med hela 4-0 borta mot tabelltvåan Loke IBK i herrtrean men förlorade tillslut med hela 4-9 (0-0,2-4,0-7).

– Ja tyvärr blev det så. Vi visste på förhand att Loke skulle ställa upp med ett riktigt bra lag så vår plan var att vi skulle vara väldigt defensiva och jobba mycket med kontringar. Loke äger ju bollinnehavet matchen igenom men de två första perioderna gör vi det väldigt bra defensivt och Loke blir ganska frustrerade, berättar tränare Andreas Olofsson.

Efter en mållös första period lossnade det rejält för EIBK som redan 25 sekunder in mellanakten tar ledningen med 1-0 genom Simon Äng. Albin Pettersson utökar sedan till 2-0 och Linus Sjöqvist & Emil Ramström gör 3-0 & 4-0 inom loppet av 30 sekunder.

Innan perioden är slut så gör hemmalaget dock mycket psykologiskt viktiga 1-4 & 2-4.

– Tyvärr får dom lite för mycket luft under vingarna med 2 onödiga mål i slutet av andra och vi försökte förbereda oss för Lokes tryck i tredje perioden, berättar Andreas.

I den tredje och sista perioden så vänder LIBK från 2-4 till ledning 5-4 på mindre än 3 minuter och det blir för mycket för EIBK som faller igenom och förlorar perioden med 0-7 och matchen med 4-9.

– Loke får den starten dem behövde med ganska tidiga mål och samtidigt som det går bra för Loke så går vi mer och mer på knäna och har svårt att stoppa Loke. Försökte med en timeout ganska tidigt, men fick inte det resultatet jag ville ha och Lokes tre sista mål kommer ju till pga. att vi behöver flytta upp vårat lag för att kunna sätta den pressen för att jaga ifatt, avslutar Andreas.

Loke IBK – Enköpings IBK 9-4 (0-0,2-4,7-0)

Målen EIBK: Simon Äng, Albin Pettersson, Linus Sjöqvist, Emil Ramström

Publik: 8
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar