EIBK tappade mot topplag.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK tappade en tillsynes stark ledning borta mot tabelltrean IBF Roslagsalliansen i Herrtreans 17:e omgång.

EIBK kom ut respektlöst och gjorde 3-0 på hemmalaget och tabelltrean IBFR efter mål av Tobias Lindholm, Albin Pettersson och Emil Ramström. Hemmalaget skulle dock lyckas reducera två gånger om innan periodvilan och ett mycket psykologiskt viktigt 2-3 med 6 sekunder tillgodo på periodvilan i spel fem mot fyra.

Hemmalaget kvitterar också tidigt i mellanakten och när EIBK drar på sig en utvisning för felaktigt byte så tar dem också ledningen för första gången i matchen med dryga halva perioden spelad. EIBK strider tappert och är med i matchen inför den tredje och sista perioden trots att man släppt in 5 mål i perioden.

5-7 och 20 minuter att gå på för EIBK. Det hoppet slocknade när EIBK återigen tar en utvisning och hemmalaget kan göra 8-5- EIBK krigar på hela vägen in i mål, men förlorar ändå tillslut med hela 12-7.

– En lite svängig match. Vi började bra med bra försvar i första, men i andra och tredje fick dom göra alldeles för lätta mål där vi inte ligger tillräckligt när, om det beror på att vi var bekväma eller om vi inte orkade får vi lösa på träningarna i veckan. Dock beröm att vi kämpa hela matchen och försökte närma oss, säger EIBK-tränaren Johan Lindh.

IBF Roslagsalliansen – Enköpings IBK 12-7 (2-3,5-2,5-2)

Skott: 47-25 (11-7,20-10,16-8)

Målskyttar EIBK: Tobias Lindholm 2, Albin Pettersson, Emil Ramström, Peter Eriksson-Ahlin, Hampus Haraldsson, Pontus Widberg.

Utvisningar: 0x2min – 3x2min
Publik: 40

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar