EIBK tappade efter en stark inledning!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK förlorade med 5-7 (3-0,1-4,1-3) hemma mot IK Sirius i herrtreans 15:e omgång trots en drömstart.

– Ja, tyvärr blev det så. Vi gör en riktigt bra första period där vi gör det vi hade snackat om, vi skulle vara tajta i boxen och inte ge Sirius någon yta. Jag tycker vi gör allt rätt i första och man ser att Sirius blir lite frustrerade, berättar tränare Andreas Olofsson.

EIBK startar matchen övertygande och gör 3-0 på Sirius under de första 9 minuterna efter mål av Simon Äng, Fredrik Wiberg och Henrik Carlsson. Det var ett resultat som stod sig in i mellanakten.

– I andra skulle vi gå ut och spela enkelt och vara lite noggrannare i uppspelsfasen så vi kommer förbi zon2, men vi slarvar där och Sirius vänder på oss och när dem gör det så blir det jobbigt att spela, framför allt mot Sirius som har unga hungriga spelare som kan springa hur mycket som helst, menar Andreas.

Gästernas Linus Park reducerar till 1-3 ganska tidigt i perioden, men när Äng utökar hemmalagets ledning till 4-1 med 12,33 var det mycket som talade för att hemmalaget skulle kunna knipa poäng, så blev det inte. Gästerna kunde innan perioden var slut komma tillbaka och med två snabb må i den 34:e matchminuten så var det kontakt. Sirius hinner även med att kvittera hemmalagets ledning innan mellanakten var slut.

När sedan gästernas Johan Strandberg Andersson gör 4-5 i spel fyra mot fem tippade matchen över till Sirius som tillslut vinner med 7-5 efter en sen reducering av Rasmus Lööv.

– I tredje så är ju Sirius hetare än oss helt enkelt och vi måste börja jaga boll och då blir det tungt för oss tyvärr. Surt att torska när vi än en gång leder, men vi vet ju att Sirius är ett bra lag, summerar Andreas.

Enköpings IBK – IK Sirius FBC 5-7 (3-0,1-4,1-3)

Skott: 18-29 (5-11,5-10,8-8)

Mål, EIBK: Simon Äng 2, Fredrik Wiberg och Henrik Carlsson, Rasmus Lööv.

Publik: 126
Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar