EIBK studsade tillbaka!

EIBK målvakten Rasmus Larsson var tungan på vågen när EIBK vann. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK studsade tillbaka och vann hemma mot tabellsexan Bälinge IF med 8-4 (4-0,4-1,0-3) trots stundtals svajande spel.

Ja, jag är riktigt nöjd med hur vi spelar och agerar i dem två första perioderna, säger en nöjd Andreas Olofsson efter slutsignalen.

Att det var ett taggat och revanschsuget EIK som tog plats i S:t Ilianshallen rådde det inga som helst tvivel om, men kanske var det just det som gjorde att de inledande 8 minuterna av matchen var trevande och ganska dåliga? Spelarna tappar bollar helt oprovocerat i uppspelen och man hittade inte rytmen och jobbar inte klart i momenten av spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle behövas ett mål för att hemmalaget skulle släppa axlarna och mer eller mindre köra över tabellsexan under de avslutade 11,30 minuterna av perioden. Med 8,50 spelat så tar Lino Montin ett bra avslut i en kontring som gästernas målvakt Viktor Sanderyd räddar med tåspetsen, men returen fångar Tobias Widberg påpassligt upp och tar sig in i skottsektorn där han trycker upp bollen i krysset till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Nu lossnar det i spelt för hemmalaget som jobbar klart i situationerna i spelet och då kommer också utdelningen. Med 12,36 spelat är backen William Thuuri på en av många bra offensiva rajder och han tar sig in i slottet där han lurar brallorna av sin bevakare när han fintar släpp bakom ryggen och istället tar ett bra avslut som ger 2-0 till hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer, Gustav Öberg tar skott och på returen pillar Montin in 3-0 och innan perioden är slut så får vi se ett klassmål av Jonatan Hillerstig som med ett stenhårt skott med en grym skruv från högerkanten borrar upp bollen i taket till 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

Med den avslutningen av första perioden så förväntade i varje fall jag att EIBK skulle komma ut och stänga matchen i inledningen av mellanakten med ett BIF stående med svansen mellan benen? Så blev det inte, EIBK startar återigen perioden svagt med nya bolltapp i fel lägen och man flyttar inte alls bollen bra mellan lagdelarna under dryga 8 minuter, tur att man har en heroisk målvakt i Rasmus Larsson som svarar för en räcka strålande räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Med 8,22 ett viktigt slumpmål för hemmalaget då Öberg nyper till i slottet och bollen hittar i mål via täckande backar till 5-0, men tyvärr fuskar EIBK i defensiven och drar på sig en utvisning som kostar en reducering till 1-5 genom Niklas Engström med 1 sekund kvar i spel fyra mot fem.

Kort därefter så drar EIBK på sig en ny utvisning efter nytt fusk i defensiven, men denna gången klarar hemmalaget ut det med god hjälp av Larsson i målet som bla. svarar för en världsklassräddning på ett friläge av Engström. Ny räddning kort därefter av Larsson som direkt sätter ett utkast som hittar Montin som kommer direkt från utvisningsbåset och trycker in förlösande 6-1.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av perioden går till EIBK och framför allt Albin Pettersson som först står för en bollstöld och knäpper in 7-1 och kort därefter Zorrar han in 8-1 i spel fem mot fyra.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden försöker EIBK spela på resultatet och det är inte alls hemmalagets bästa gren! Det straffar gästerna med att överta greppet om matchen och reducerar till 2-8, 3-8 och 4-8. EIBK är inte alls lika noggranna i spelet och tappar egentligen allt tålamod i spelet med boll, men man är för dagen det bästa laget i spelet utan boll och kan hålla undan och vinna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev inget bra här i tredje då vi spelar på resultatet. Jag ville inte ta en timeout, trodde på att killarna skulle lösa det spelandes. Nu håller vi undan och vinner tre bra poäng och får vinna igen, det var det viktiga, men jag önskar att vi kunde spela bra över 60 minuter, summerar Andreas.

Enköpings IBK – Bälinge IF 8-4 (4-0,4-1,0-3)

Skott: 31-35 (11-5,15-12,5-18)

Målen,
EIBK: Lino Montin 2, Albin Pettersson 2, William Thuuri, Tobias Widberg, Jonatan Hillerstig, Gustav Öberg.
BIF: Wiliam Larsson 2, Niklas Engström, Robin Karlsson.

Räddningar:
EIBK:  35 (5-12-18) 89,7 %
BIF: 31 (11-15-5) 79,4 %

Publik: 136

Spelarbetyg EIBK:


Rasmus Larsson


Lino Montin


William Thuuri/Linus Sjöqvist

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar