EIBK studsade tillbaka.

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Enköpings IBK vann komfortabelt hemma mot Alunda IBF/Rasbo IK i Damtvåan.

Det skulle dock starta illa för EIBK som blev lite tagna på sängen av gästernas höga press som gav utdelning redan med 3,46 spelat. Då gör Jasmine Van der Veen 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blev hafsig och slafsig i spelet där EIBK agerade mycket slarvigt och fick egentligen inte mycket att stämma i spelet. Som tur var så lyckades inte gästerna mycket bättre. Det skulle dock falla ett mål till i perioden och då var det Frida Millros Thorell som kliniskt stänkte upp en straff i krysset till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vet inte varför, men vi hanterar deras höga press svagt och stressar i hela perioden, konstaterar EIBK-tränaren Fredrik Andersson.

I mellanaktens inledning så är det fortsatt en mycket dålig match och det tappas bollar till varandra och skapas egentligen ingenting av värde. Det är först när Felicia Karlsson med dryga sex minuter spelat tar ett bra initiativ och avslutar bra, men bollen går i ribbkrysset och ut igen som det släpper för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Där och då tippar matchen över helt till hemmalaget och med 14,24 spelat tar Karlsson revansch. Med ett nytt bra avslut från högerkanten vispar hon upp 2-1 otagbart i taket bakom gästernas bäste spelare i målvakten – Filippa Gullö.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi rycks med i deras ”Norr & Söder” spel, men den sista delen av perioden börjar det likna något och vi tar över händelserna i matchen, menar Andersson.

I den tredje och sista perioden så är det, mer eller mindre, spel mot ett mål och vore det inte för en storspelande Gullö så skulle den här matchen slutat mycket mot lite.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK stänger matchen med två tidiga mål i perioden där Louise Andersson hittar Michelle Svensson och hon gör 3-1. Ganska omgående så är det ombytta roller när Andersson rakar in 4-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna sprattlar till under en kortare sekvens i perioden och får till ett par avslut mot en annars ganska sysslolös Felicia Wängberg i hemmakassen, men inga fler mål faller i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var inte snyggt, men skönt att vi kunde studsa tillbaka och ta tre bra poäng. Spelet, som helhet, lämnar en del att önska, men det ligger dålig närvaro i träning som grund till det. Jag hoppas nu att spelarna kan hålla sig friska så vi kan träna bra och att vi kan avsluta serien bra, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Alunda IBF/Rasbo IK U 4-1 (1-1,1-0,2-0)

Skott: 32-12 (6-4,13-6,13-2)

Mål,
Period 1: 0-1 (03:46) Jasmine Van der Veen, 1-1 (17:35) Frida Millros Thorell.
Period 2: 2-1 (34:24) Felicia Karlsson.
Period 3: 3-1 (42:02) Michelle Svensson, 4-1 (46:23) Louise Andersson.

Utvisningar: x2 min – x2min
Publik: 98

Spelarbetyg EIBK:


Felicia Karlsson


Ida Nyholm


Linnea Lindberg

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar