EIBK studsade tillbaka!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK studsade tillbaka i Damtrean och bortabesegrade TÖFF/Tierp IBK.

Enköpings D3 lag drog till Örbyhus för en bortamatch i fredagskväll. Efter återbud var det ett sargat lag som mönstrade endast två femmor, med befarad jobbig kväll.

– Men redan efter ett par byten märkte vi att bara vi håller matchplanen så kan det gå vägen. Vi styr och har ett bra spelövertag med bra fart framåt och ett stabilt försvar, berättar tränare Benny Brundell.

I åttonde minuten kommer kallduschen, Töff/ Tierp spelaren Fannu Grönqvist slänger iväg en ballongboll som ställer en skymd Felicia Wängberg i målet och det var 1-0. EIBK trummar på med samma intensitet och efter 11.56 hittar backen Sara Adam Afrax, för kvällen forward, nätmaskorna efter pass från Emma Brundell. Bägge lagen drabbas av varsin utvisning utan resultat.

– I pausvilan pratade vi om fortsatt press framåt med tajt försvar, berättar Brundell.

25 sekunder in i perioden blir det ” pay back time” när Emma nätar till 1-2, fint passad av Sara. EIBK äger även denna period, men avsluten grinar laget illa. 15 skott – 1mål. I tredje händer det desto mera. Efter 1.43 spelat gör Töff/Tierp självmål. 2.03 gör hemmalagets Ebba Berglund 2-3. EIBK svarar ganska omgående med att Matilda Irvebrant sätter 2-4 i öppet mål mycket fint framspelad av spelsugen Sara.

Töff/ Tierp reducerar dock till 3-4 med 7.23 spelat, men ganska omgående är det dax för nästa ” pay back time”, då Matilda hittar Sara som fastställer slutresultatet till 3-5.

– Det som avgör matchen är moralen, viljan, bra krigat. Kanske inget skönspel, men det märks inte i resultatet, avslutar EIBK-tränaren Benny Brundell.

TÖFF/Tierp IBK – Enköpings IBK U 3-5 (1-1,0-1,2-3)

Skott: 18-37 (6-15,2-15,10-7)

Målen EIBK: Sara Adan Afrax 2, Emma Brundell, Matilda Irvebrandt.

Utvisningar: 1x2min – 1x2min
Publik: 35

Damtrean >>>

Lämna ett svar