EIBK studsade tillbaka!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en lyckad match för Enköpings IBK som att studsade tillbaka borta mot Stenhagens KK i andra omgången av Damtvåan.

– Det var en ganska jämn match där vi hade det mesta av spelet och de bästa målchanserna, berättar EIBK-tränaren Kaj Söder.

Det blev en öppen och helt jämn första period där lagen turas om att vara i ledning. Hemmalaget tar ledningen med 1-0 och 2-1 innan EIBK genom Julia Brundell och Felicia Karlsson ser till att vända på matchen. SKK skulle dock få sista ordet och det med endast 9 sekunder kvar att spela av perioden då Lisa Åhman trycker in kvitteringen till 3-3.

– 3-3 efter första perioden var rättvist även om jag tycker vi ska ha ledningen eftersom vi skapade en hel del chanser. Vi släpper in några enkla mål, onödigt, konstaterar Söder.

EIBK kommer ut starkt i mellanakten och dominerar nu matchen med att skapa och sätta sina chanser. Först klarar laget ut en utvisning och spel fyra mot fem innan Brundell gör 3-4 och Linne Lindberg 3-5 inom loppet av knappa två minuter. Brundell gör sedan även 3-6 i spel fem mot fyra innan perioden är slut.

– I andra spelade vi riktigt bra och fick bra utdelning på chanserna. Vi vinner perioden med 3-0 och det är nog avgörande för matchen, säger Söder.

I den tredje och sista perioden svänger matchbilden över till hemmalaget som nu jagar kontakt. Med knappa halva perioden spelat så kommer reduceringen till 4-6 genom Matilda Kardell och med 8 minuter kvar att spela blir det darr i matchen igen då Josefin Bengtsson gör 5-6. EIBK skapar dock också chanser att avgöra, men lyclas trots att man inte gör något mål i perioden håller undan och vinner.

– I sista blir vi lite mer tillbakapressade och släpper in två mål i mitten av perioden men skapar också en hel del chanser. Linnea Lindberg har ett friläge, men missar. Det blir onödigt spännande i slutet men vi reder ut det, berättar Söder som summerar:

– Vi spelade bättre försvar än tidigare, högt försvar men bara press i vissa lägen. Det fungerade bra. Jag är extra nöjd med att vi höll tätt i boxplay och fick göra ett powerplaymål. Det som ändå var avgörande är tjejernas inställning. Dem är fokuserade och gör rätt i de flesta situationer. Jag är mindre nöjd med att vi släpper in fem mål. Ska vi vinna matcher så kan det vara för mycket. Extra beröm till Ida Nyholm och Felicia Karlsson. Båda näst intill prickfria. Plus också till Julia Brundell som var stekhet och gjorde fyra mål (!). Tre gånger framspelad av Louise Andersson.

Stenhagens KK U – Enköpings IBK 5-6 (3-3,0-3,2-0)

Skott: 23-27 (8-13,6-12,9-2)
Målskyttar EIBK: Julia Brundell 4, Felicia Karlsson, Linnea Lindberg.

Publik: 48

Damtvåan >>>

Lämna ett svar