EIBK starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK vände och vann lokalderbyt mot Lokomotiv Grillby i S:t Ilianshallen. I sista perioden sprang man ifrån gästerna och segersiffrorna skrevs till 6-4 (1-3, 2-1, 3-0).

-Riktigt skönt att få revansch för bortaförlusten i höstas.Dessutom inför en storpublik,riktigt kul, sa EIBK:s tränare Andreas Olofsson.

Lokets tränare Anders Iggström konstaterade att hans lag inte orkade matchen igenom.

-Nej,vi kroknade på slutet. EIBK var det bättre laget idag och vinner välförtjänt till slut.

Det började annars lovande för Loket som dominerade första perioden. Rikard Forsberg-Posta sköt 0-1 efter 5:02 och knappt tio minuter senare hade man en tremålsledning.

-Tycker det i stort sett var spel mot ett mål i första perioden och det såg bra ut. Synd bara att vi gör ett individuellt misstag på deras reduceringsmål, vilket gör att de kommer in i matchen, säger Iggström.

Johan Alvéus var Lokets främste utespelare och gav sitt lag ett nytt tremålsförsprång tidigt i andra perioden men EIBK kom tillbaka starkt och svarade för de följande två målen. 

-Jag var lite arg efter första perioden där vi blev stående i vårt spel och var för fega. Det blev betydligt bättre sedan när vi satte press på deras backar och vi pumpade på samtidigt som Loket började se slitna ut ganska tidigt, säger Andreas Olofsson.

I sista perioden handlade det mesta om hemmalaget som var ifatt och förbi fram till 5-4 genom tvåmålsskytten Jonathan Piispanen efter 13:49. På slutet tog Loket ut målvakten i jakten på kvittering och fick dessutom spela sex mot fyra i slutminuten. Effekten uteblev dock och i stället kunde EIBK fastställa slutresultatet genom Linus Sjöquist ( bäst i EIBK) tjugoen sekunder före full tid. Utmärkte målvakten Rasmus Larsson hittade med ett långt utkast Michael Johansson som i sin tur serverade Sjöquist fram till 6-4 i tom bur.

-Starkt gjort av killarna att resa sig efter tremålsunderläge två gånger om i matchen. Ingen lätt resa fram till segern, säger Andreas Olofsson.

Lokomotiv Grillby var bleka under kampens slutskede och tappade där spelet remarkabelt.

-Vi har visserligen några ribbskott för 5-3 i början av sista perioden. Mål där och det blir en annan matchbild på slutet. Samtidigt släpper vi in flera mål efter individuella misstag och där lyste det igenom att vi är dåligt tränade i dagsläget, säger Anders Iggström.

Derbyt hade två storspelande i målvakter i Rasmus Larsson och Emil Ekström.  Förutom Linus Sjöquist var William Thuuri , Jonathan Piispanen och Simon Äng tongivande i hemmalaget. Lokets främsta aktörer var Johan Alvéus ,Kalle Nissén och Rikard Forsberg-Posta.

-Nu har vi åtta förlustfria matcher på raken och det märks att killarna är taggade. Gäller att inte slå sig till ro med det och vi har en ny tuff uppgift i nästa omgång då vi möter Lamadjuret på bortaplan, avslutar Andreas Olofsson.

 

Enköpings IBK-Lokomotiv Grillby IBK  6-4 (1-3, 2-1, 3-0)

Mål,
EIBK: Jonathan Piispanen 2, Simon Äng, Albin Pettersson, Adam Pettersson, Linus Sjöquist.
Loket: Rikard Posta-Forsberg, Jens Wickman, Kalle Nissén, Johan Alvéus.

Utvisningar, EIBK: 5×2 min. Loket: 3×2 +matchstraff.

Övriga resultat & tabell >>>

14 Responses to EIBK starkast i derbyt!

Lämna ett svar