EIBK starkast i toppmatch!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK är fortsatt obesegrad tabelletta i Damtvåan efter att ha hemmabesegrat tabelltrean Uppsala Life IF.

– Matchen var ganska jobbig från sidan, vi blandar mycket bra spel helt efter våra idéer med ibland riktigt dåliga sekvenser. Åter igen är det faktiskt ”Wängan” (Felicia Wängberg) i målet som räddar oss, berättar EIBK-tränaren Fredrik Andersson.

Det skulle komma att bli en ”som väntat” tight och snål match med seriens två bästa målvakter i spetsen. Det var gästernas burväktare – Sara Forslind som fick se sig slagen av hemmakeepern ”Wängan” efter 20 minuter spelat. Keli Franks lyckas att göra 1-0 med endast 7 sekunder kvar att spela av den första periode.

I mellanakten så var det delad pott mellan burväktarna. Inget mål föll i perioden, men det var dock mycket nära när gästerna tilldömdes en straff med knappa sex minuter spelat. Förtroendet att lägga straffen gick till Ester Thorängen, men ”Wängan” gick vinnande ur den striden.

I den tredje och sista perioden var det hemmalaget som tävlade bäst. Med ett 2-0 mål av Ida Nyholm redan efter 22 sekunder spelat krökte ryggen på gästerna som ganska omgående även fick se Louise Andersson göra 3-0 bakom Forslind.

Gästerna skulle dock sprattla till och ställa en sista fråga då Julia Baeckman reducerar till 1-3 med dryga 10 minuter kvar att spela av matchen. Det var en glädje för gästerna som sattes omgående i halsen då Andersson svarar med att göra 4-1 bara dryga minuten senare.

Visst Life reducerar igen till 2-4 genom Sofia Thor, men innan matchen var slut så gör Frida Millros Thorell 5-2.

– När vi hittar farten i bollen, fötterna och rörelsen på spelare utan boll så skapar vi riktigt bra anfall med ok avslut. Dom hade, som vi visste före matchen, en riktigt duktig målvakt och ett bra spel över hela banan. Några enskilt bra prestationer och ett krigarhjärta som ger oss segern idag. Återigen en seger utan toppspel i 60 minuter, en styrka som är skön att ha i laget till kommande matcher, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Uppsala Life IF 5-2 (1-0,0-0,4-2)

Skott: 30-29 (11-16,8-5,11-8)
Mål,
Period 1: 1-0 (19:53) Keli Franks.
Period 2: x
Period 3: 2-0 (40:22) Ida Nyholm, 3-0 (45:43) Louise Andersson, 3-1 (49:14) Julia Baeckman, 4-1 (51:29) Louise Andersson, 4-2 (53:32) Sofia Thor, 5-2 (58:39) Frida Millros Thorell.

Utvisningar, 2×2 min – 4x2min
Publik: 98

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar