EIBK starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Enköpings IBK var starkast och bäst i derbyt hemma mot ett reducerat Bålsta FBC.

Det blev inget stort derby då EIBK var bättre i allt för dagen då man tog emot ett starkt reducerat BFBC. Det fanns prestationer i derbyt som resulterade och efter den första perioden var det ledning med 4-0 för EIBK.

I mellanakten var det fortsatt EIBK som höll i taktpinnen mot ett kämpande BFBC som i den här perioden lyfte en smula och det gav två gjorda mål, men då hade hemmalaget gjort fyra och stängt ned matchen.

I den tredje och sista perioden så orkar helt enkelt inte BFBC stå emot längre och det rinner iväg. EIBK vinner rättvist det här derbyt och påvisar också att man har många som kan kliva fram då vet var hela 13 målskyttar som delade på 15 gjorda mål!

– Det var kul att se alla tre femmorna spela med självförtroende och ha tålamod med bollen. Istället för att stressa fram en avgörande passning tog dom den ett varv extra och till slut kommer ytorna i de farliga lägena. Distinkt i avslut och även hungriga på returer, jäkligt roligt med så många olika målskyttar också, konstaterar EIBK-tränaren Mathias Piispanen.

Vad får ni med er från den här matchen?

– Tar med oss attityden och tempot till nästa helg när derby mot örsa (Örsundsbro IF) väntar, avslutar EIBK-tränaren.

I Bålsta lägret var det naturligt inte lika uppåt.

– Jag tycker vi gör en väldigt dålig insats genom hela matchen tyvärr! Vi får inte igång någon spel och då skapar man inte många målchanser. Enköping har bra tempo och vi har inte ork att hänga med då blir vi straffade rätt hårt, säger BFBC-coachen Fredric Elofsson.

Enköpings IBK – Bålsta FBC 15-3 (4-0,4-2,7-1)

Målskyttar:
EIBK: Timothy Westlund 2, Jonas Davidsson 2, Albin Pettersson, Tim Hammar, Jonathan Piispanen, Alfred Eriksson, Jonatan Hillerstig, Alfons Pettersson, Elton Pettersson, Albin Pettersson, Oscar Edbom, Olle Eklund, Jakob Fertig.
BFBC: Johan Alveus, Oliver Forman, Kalle Belinder.

Utvisningar: 3x2min – 1x2min.
Publik: 195

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar