EIBK skrällde!

Emil Ramström en av sex målskyttar för EIBK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK skrällvann borta mot topplaget Rasbo i den 11:e omgången av Herrtrean!

– Ja, vi gör våran bästa match hittills! Det är ett grymt tempo i 60 minuter och vi sliter väldigt bra både i försvaret och anfallet. Något som är väldigt kul just denna match är att vi gör mål både från ett uppställt anfall och kontringar, berömmer EIBK-tränaren Andreas Olofsson.

EIBK kommer starkt in i matchen och kan också ta ledningen med genom Joacim Svensson med knappa halva första perioden spelad. Efter det klara man ut ett Boxplay och kan innan perioden är slut utöka sin leding till 2-0 genom Daniel Hellén.

I mellanakten får EIBK en drömstart då Emil Ramström gör 0-3 redan efter 39 sekunder. Efter det är det hemmalaget som jagar en reducering för att komma in i matchen igen och med 8,10 spelat får man utdelning. Det är Andreas Weldemicael som överlistar en storspelande Eric Cederholm i EIBK kassen. EIBK får dock till en skön och omgående replik då Jonathan Piispanen gör 2-4 som står sig in i den sista periodvilan.

I den tredje och sista perioden får Rasbo till en ny reducering och det ganska tidigt genom Joel Gusén. Det är darr i matchen och ingalunda avgjort, men frågan är om det inte är det när David Mörtberg trycker in 2-5 med dryga 10 minuter kvar att spela?

EIBK klarar sedan ut ett nytt Boxplay och håller hemmalaget stången hela vägen till det är 1,20 kvar av matchen då Viktor Johansson reducerar till 3-5. Skall det bli spännande i slutet ändå? Icke! 19 sekunder senare stänger Peter Eriksson-Ahlin matchen när han fastställer slutresultatet till 3-6 och skrällen var ett faktum.

– Jag måste säga att vårt slit i försvaret avgör i dag vi höll Rasbo U utanför vår box så att dem hade väldigt svårt att få riktigt farliga målchanser. Hela laget gör en riktigt bra match, men måste nämna Eric i målet som spikar igen när det behövs och Tobbe Lindholm som back gör det sjukt bra i dag, summerar EIBK-tränaren.

Rasbo IK U – Enköpings IBK 3-6 (0-2,1-2,2-2)

Skott: 32-16 (7-7,13-5,12-2)

Målskyttar EIBK: Joacim Svensson, Daniel Hellén, Emil Ramström, Jonathan Piispanen, David Mörtberg, Peter Eriksson-Ahlin.

Utvisningar: 0x2min – 2x2min
Publik: 85

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar