EIBK skakade tabellettan.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK stod för en bra och stark insats, men förlorade borta mot seriesuveränen Loke IBK i Herrtrean.

– Vi gör en bra match mot ett sånt motstånd, vi sa innan matchen att vi skulle vara riktigt kompakta i försvaret och verkligen gå på kontringar för jag hade en känsla av att Loke är inte så sugna på att spela försvarsspel, berättar EIBK-tränaren Andreas Olofsson.

Det visade sig ganska snabbt att det var rätt.

– Men vi fick inte till det riktigt vi har fler målchanser, men träffar stolpe och några gånger missade mål, då blir det svårt när vi inte tar vara på chanserna, menar Olofsson.

Efter den första perioden var det likaläge ett efter mål av Peter Eriksson Ahlin. Mellanakten skulle komm att avgöra matchen. Hemmalaget kopplar ett grepp med ledning 4-2 och det släpper inte ett så rutinerat lag som Loke.

– Det som avgör är att dom har 10:e SM guld ihop, skrattar Olofsson. Men i det stora hela är jag väldigt nöjd med insatsen. Loke är alldeles för bra för att spela i div.3 med deras rutin, men jag tycker verkligen att vi gör en värdig match mot dom och ska man hitta så mycket plus som möjligt i denna match så är vi just nu det lag som har släppt in minst mål mot Loke! Många spelare får plus denna match, men vill verklige ge Jonathan ”joppe” Piispanen extra plus, han var en backgigant och Eric Cederholm hade många fina räddningar.

Loke IBK – Enköpings IBK 6-4 (1-1,3-1,2-2)

Målskyttar EIBK: Peter Eriksson Ahlin 2, Tobias Widberg, Joacim Svensson.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar