EIBK överlägsna!

Emma Brundell gjorde sin bästa match i A-lagströjan. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK gjorde vad man skulle och behövde för att vinna borta mot tabelljumbon IBK Östhammar/Midas IBK i Damtvåan.

– Det var en match som vi ägde från början. Vi lyckades få upp tempot och då hängde dom inte med, berättar EIBK-tränaren Kaj Söder.

Det tog EIBK bara 2,39 att få hål på hemmalagets burväktare – Linn Siirilä. Poängdrottningen Louise Andersson hittar Ida Nyholm som trycker in 0-1. Det är sedan mycket bra spel av EIBK både med och utan boll, men målen fick vänta till under de sista fem minuterna. 0-2 genom Caroline Norrström framspelad av Frida Millros och sedan är det Andersson som står för förarbetet och backen – Elin Wizén gör 0-3.

– Vi spelade med hög press vilket gav resultat, berömmer Söder.

I mellanakten kör EIBK matchen med fortsatt bra spel med och utan boll och att man bara gör 4 mål är något hemmalaget skall ara mycket nöjda med. 0-4 Andersson, 0-5 Keli Franks, 0-6 Andersson och 0-7 Millros.

– I andra perioden var vi överlägsna och skapade väldigt många målchanser. Vi hade kunnat göra fler mål, medger Söder.

Matchen var över och EIBK slår av en smula på fokus vilket renderar i två baklängesmål, men vad gör det då EIBK gör 1-8 genom Andersson och 1-9 genom Norrström.

– Sista perioden tappade vi spelet något, vi slarvade och gjorde lite misstag på mittplan men det var ändå en godkänd period för oss. Det som avgör är tjejernas proffsiga inställning. De håller fokus nästan hela vägen från matchgenomgång till slutsignal, förutom några byten i sista perioden men då är ju matchen redan avgjord, menar Söder.

Var det någon som var extra bra i matchen?

– De som presterar extra bra är samtliga backar. De är ofta bra men skötte sig utmärkt hela matchen. Extra beröm till Emma Brundell som gör sin bästa match för säsongen, avslutar EIBK-tränaren.

IBK Östhammar/Midas IBK – Enköpings IBK 2-9 (0-3,0-4,2-2)

Skott: 13-36 (5-12,3-11,5-13)

Målen EIBK: Louise Andersson 3, Caroline Norrström 2, Ida Nyholm, Keli Franks, Frida Millros.

Utvisningar: 0x2min – 1x2min

Damtvåan >>>

Lämna ett svar