EIBK mot topplag!

Foto: Kent Lundqvist

Idag spelar damerna i Enköpings IBK hemma mot tabelltrean Alunda och laget vet hur dem skall vinna.

EIBK som kommer med två raka och sura övertids förluster har jobbat på bra under uppehållet och veckans förberedelser har varit bra.

– Veckans träningar har varit bra, i måndags hade vi träning med fokus på anfall, vi vet hur Alunda spelar och därför har vi tränat på att anfalla mot deras uppställda försvar. i tisdags hade vi träningsmatch mot Sala och den matchen var väldigt viktig för oss att genomföra, vi fick testa olika formationer och fick bra svar. I torsdags hade vi en viktig träning då vi tränade mycket powerplay och boxplay, vi satte dem sista detaljerna, berättar Louise Andersson.

Vad tror ni på för matchbild?

– Alunda kommer vara riktigt laddade inför denna match då vi vann på bortaplan senaste mötet och då är man alltid sugen på revansch. Viktigast denna match är inställningen, att ha viljan som vi hade när vi spelade sist mot dem är viktigt och även som vi spelade hemma mot Sirius. Vi vet att Alunda vill skicka långbollar och in med bollen snabbt framför mål, gäller att vi är riktigt tuffa framför eget och framför deras mål. Vi vet att denna matchen kommer bli den mest fysiska och det älskar vi, avslutar Louise.

Matchfakta:
Enköpings IBK vs Alunda IBF, Dam div.1 15:e omgången.
16:30 i S:t Ilianshallen.

Senaste resultat EIBK:
3-4 förlust efter förlängning hemma mot Sirius, 16:e december.

Nyheter i truppen:
Laget är fullt förutom Keli Franks som är bortrest och lite frågetecken på Sara Adan Afrax som har opererat benhinnorna. Caroline Norrström och Emma Brundell från D2 kommer få chansen i helgen, båda har gjort bra insatser tidigare matcher!

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar