EIBK laddar för en ny säsong i div.3!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK laddar om med ny tränare och en hel del nyheter gällande spelartruppen.

EIBK har den senaste tiden tappat tre tongivande spelare, men det ser inte dystert ut alls på kontot i övrigt!

– Ja vi har även tappat två till Lama, så ja det har varit en hård sommar. På ledarfronten så kom ju Johan Lindh in i våras, från IK Nordia, och vi kommer att dela på ansvaret, nu i början så har jag lämnat över väldigt mycket på Johan så spelarna känner att det blir en förändring i både övningar och i femmorna. På spelarfronten såg det väldigt dystert ut och vi var nära att dra ut ett av lagen (u-laget) men nu har det kommit en öppning som vi jobbar på och det ser genast mycket ljusare ut, vi ska bara försöka få det att gå i lås så känns det mycket bättre, berättar tränare Andreas Olofsson.

EIBK har ”som sagt” förstärkt på tränarsidan.

– ja det var klart ganska tidigt att jag skulle lämna Nordia då jag kände att vi hade kommit så långt som vi kunde med det laget. Sen så hörde Enköping av sig i maj och då kändes det rätt för mig både med laget och det civila. Känslan är bra nu, den har väl gått lite upp och ner här på sommaren med olika spelarförluster och nykomlingar, men nu ser det ljusare ut och vi hoppas vi ska kunna lösa dem sakerna som är kvar, berättar nye tränaren – Johan Lindh

Hur ser det ut i truppen och vad tror du om säsongen?

– Vi hoppas på att ha ca: 30 utespelare + målvakter som ska täcka våra 2 lag (u-lag div.5 och a-lag div.3). Målsättningen för u-laget är att alla ska få speltid, och vart vi hamnar i serien är ointressant, men med det sagt så ska vi försöka vinna alla våra matcher. För a-laget så brukar jag ha ett personligt mål med att alltid hamna högre upp än laget hamna föregående år. Inom gruppen har vi inte satt något mål och jag tror det är svårt att sätta ett mål innan säsongen med tanke på att det är så många nya i år. Förhoppningsvis kommer man få se ett Enköping med mycket spring och fart samt ett lag som visar hjärta för varandra, så att möta oss ska inte vara roligt.

 

 

Lämna ett svar