EIBK klättrar i tabellen efter femte raka!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK fortsätter att klättra i tabellen efter att ha tagit sin femte raka utan förlust då man hemmabesegrade Almunge IK med 9-6 (3-1,3-2,3-3).

– Den satt långt inne skulle det visa sig, men skönt att vinna matchen fast vi inte spelar 100% av vad vi kan, säger tränare Andreas Olofsson.

Den första perioden gick till EIBK som är i ledingen med 3-1 efter 20 spelade minuter.

– I första startar vi med stort bollinnehav och moget spel där vi spelar runt mycket, men kanske inte kommer till så många avslut som vi vill. Sista fem så har vi den berömda dippen och AIK börjar komma in i spelet mer och mer, berättar Andreas.

En bra mellanakt för EIBK som ser ut att avgöra matchen när dem går fram till en 6-2 ledning, men…

Andra så tycker jag är den bästa perioden från oss, vi har väldigt mycket boll och vi varierar med ett högt tempo mot ett långsamt tempo. 6-2 känns som ett säkert resultat men sen börjar tyvärr domarna att lägga sig i och det blir konstiga utvisningar och frislag så vi blir lite rubbade i spelet, konstaterar Andreas.

Ställningen inför den tredje och sista perioden är 6-3, men en snabb reducering i början av perioden ger gästerna ny energi och det ger även en 5-6 reducering med 8,37 spelat. EIBK skule tillslut visa sig vara starkare och kan rättvist avgöra matchen.

I tredje så funkar det inte så jättemycket från våran sida och det blir match av det hela, när AIK gör två snabba så det blir en viss osäkerhet i vårat spel, men som tur är klarar vi av att vinna matchen välförtjänt men väldigt onödigt spännande, summerar Andreas.

Enköpings IBK vs Almunge IK 9-6 (3-1,3-2,3-3)

Skott: 34-24 (15-5,9-11,10-8)

Mål, EIBK: Jonathan Piispanen 3, August Färnqvist 2, Adam Pettersson, Fredrik Widberg, Oscar Edbom, Gustaf Persson.
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar