EIBK indragna i Dalakriget!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK är indragna i Dalakriget när laget idag spelar sista omgången av damernas div.1 borta mot IBF Borlänge.

EIBK är klara för spel i div.1 och har egentligen inget att spela för i den sista omgången av damernas div.1, men är högst delaktiga i Dalakriget! I den sista omgången avgörs det vilket lag som klarar nytt kontrakt och det står mellan tre lag från Dalarna: IBF Borlänge 23 poäng, IBF Ludvika 23 poäng och IBF Falun 24 poäng.

Falun möter tabellfyran Sirius hemma, Ludvika möter tabelljumbon Sundborn hemma och Borlänge EIBK hemma. EIBK vill avsluta snyggt och kan vid vinst knipa en bra 7:e plats i serien.

– Vi har faktiskt aldrig vunnit mot Borlänge och dem tidigare åren har dem legat i toppen av serien. Därför skulle det vara riktigt kul att vara det laget som gör att dem åker ur serien. Borlänge kommer vara riktigt taggade denna match. Deras viktigaste match för säsongen för vinner dem inte så hamnar dem under strecket och riskerar att åka ut, och det vore faktiskt riktigt skönt då vi har haft det svårt att vinna. Det är även viktigt för oss att vinna då vi har som mål att sämst komma på en 7e plats och vinner vi denna och Hedemora förlorar mot Alunda (som dem borde göra) så kommer vi gå om dem och det vore riktigt skönt, berättar Louise Andersson som fortsätter:

– Borlänge kommer ju med en riktigt förlust i bagaget, en förlust mot Mora med hela 7-16, den är inte rolig, nu var ingen där och såg matchen, men där kanske man kan se att målvaktsspelet inte är deras styrka då hon släpper in nästan varannan skott. Det har absolut inte varit svårt att tagga till inför denna match, vi vill ha en riktig revansch från matchen vi spelade hemma mot dem då vi torskade med 5-6 efter vi haft en 5-3 ledning. Den matchen var inte okej då vi skulle vunnit, så den tar vi med oss som en riktig revansch.

Hur har veckans förberedelser varit?

– Veckan har varit bra, det är mycket positivt i laget efter den sköna vinsten förra helgen hemma mot Hofors. Vi har kört tre innebandyträningar med fokus på denna match. Vi har mött Borlänge ett tag nu och vet hur dom spelar. Dem har en del riktigt farliga spelare som vi kommer hålla ett extra öga på och som vi har utgått lite ifrån under träningarna. Sista matchen gäller det bara att ge allt och vara riktigt taggade så åker vi förhoppningsvis hem med en vinst, avslutar Louise.

Matchfakta:
IBF Borlänge vs Enköpings IBK, Dam div.1 24:e omgången.
13:30  i Maserhallen.

Senaste resultat EIBK vs IBFB:
5-6 (1-0,4-3,0-3) förlust hemma, 9:e december.

Nyheter i truppen:
EIBK åker upp med 11 spelare + målvakt. Sara Adan Afrax jobbar och Kim Eriksson är bortrest.

Sagt om motståndet:
Läs ovan.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar