EIBK gjorde ett bra DM!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK har i helgen Distriktsmästerskapen i Uppsala och gick hela vägen till semifinal.

– Ja vi åkte iväg till Uppsala med blandat lag i D2 och D3, vi var 10 spelare som spelade varje match som var 3×15 rullande tid så det var lagom, berättar Louise Andersson.

Första matchen mötte EIBK Uppsala teknologer.

– I den matchen spelade vi ut dem totalt, vi vann den med 7-2 och resultatet skulle egentligen vara större siffror om vi hade satt alla chanser, menar Andersson

Målskyttar: Julia Brundell 2, Michelle Svensson 2, Madeleine Gelin, Louise Andersson, Frida Millros Thorell.

EIBK laddade om och skulle spela andra gruppspelsmatchen mot de mer rutinerade Frötuna.

– Dem ställde upp med 8 spelare och spelade stillastående innebandy vilket gjorde att vi sjönk ner i deras tråkiga tempo. Vi lyckades dock vinna matchen med 0-2 och även där hade vi mycket chanser, positivt i den matchen var att vi spelade riktigt bra boxplay då vi hade bollen ca: 99% av tiden, berättar Andersson.

Målskyttar: Julia Brundell, Louise Andersson.

På söndagen vankades det slutspel och EIBK skulle möta unga Sigtuna i kvartsfinal.

– Det var en lite jämnare match än tidigare, vi gjorde även där en okej match och vinner med 4-2. Sigtuna var väldigt duktiga och våran målvakt Felicia Fast gjorde en väldigt bra match, säger Andersson.

Målskyttar: Michelle Svensson, Frida Millros Thorell, Louise Andersson, Madeleine Gelin.

Semifinalen blev den tuffaste i turneringen, och det var förra årets DM vinnare Sirius.

– Dem ställer upp med många spelskickliga spelare som är otroligt samspelta. Vi visste att det skulle bli mycket mer försvar och det kom lite som en chock då vi tidigare mött lag som vi har varit det spelförande laget. Och vi startar tyvärr matchen på sämsta sätt och släpper in två stycken enkla mål, det var riktigt synd. Vi jobbar oss mer in i matchen och får till flera bra anfall. Matchen slutar dock med en förlust, 1-4. Vi gör ändå den bästa matchen i helgen och Olivia Wännerström gör en riktigt bra insats i mål trots sin unga ålder. Detta var en bra genomkörare inför serien och var roligt att få se hur några av dem vi kommer möta i serien spelar, avslutar Andersson.

Målskytt:  Ida Nyholm

Poängdrottning i DM blev Enköpings Louise Andersson!

 

Lämna ett svar